Klaus Iohannis (captură video)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după ședința CSAT pe tema situației din Ucraina, că Moscova a ales calea complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent.

De asemenea, șeful statului a precizat că Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor.

„Rusia e agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul. Întreaga planetă vede azi acest adevăr. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei”, a spus șeful statului.

Iohannis: „Nici un român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale”

Totodată, președintele României a menționat că țara noastră a fost implicată și a pledat pentru continuarea dialogului pentru detensionarea situației din Ucraina.

„Niciodată nu este prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși grava criză e cea diplomatică. Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. (…) România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile: intrarea în NATO și UE, parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o umbrelă extrem de solidă”, a afirmat președintele României.

De asemenea, Iohannis a declarat că țara noastră nu va fi trasă în conflictul militar din Ucraina, precizând că Guvernul României va lua toate măsurile pentru ca securitatea românilor să nu fie afectată.

„Am discutat și azi la CSAT despre evoluțiile și măsurile ce trebuie luate urgent. România e pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare ale unui eventual conflict de durată. (…) În acest context tensionat se impune consolidarea consistentă a flancului estic al NATO. Forța noastră este asta: suntem uniți, neclintiți, în fața unui agresor care amenință pacea întregii lumi”, a mai precizat Klaus Iohannis.

În încheierea mesajului său, președintele României a afirmat că „oricât de mult rău ar încerca să facă ultimii revizioniști ai istoriei, lumea lor a apus demult.”

„Gândurile noastre se îndreaptă către poporul ucrainean, prins într-un război pe care nu și l-au dorit. Noi, națiunile democratice suntem aici și nu facem nici un pas înapoi pentru a ne proteja valorile”, a concluzionat președintele României Klaus Iohannis.

Citește și: Sute de cetățeni ucraineni au intrat în județul Suceava din cauza conflictului din Ucraina

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării investește sute de milioane de euro pentru construcția de creșe moderne în România
Articolul următorAngajații administrațiilor bazinale, nevoiţi să devină gunoierii apelor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.