Viitorul candidat susținut de USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, vine pe Facebook cu o serie de sfaturi și avertizări vizavi de situația coronavirusului, care numai că nu „bate” la poarta României. Nicușor Dan explică contextul, anume că nu vrea să alarmeze, dar că este puțin probabil ca autoritățile să fie pregătite pentru a face față unei eventuale epidemii.

Candidatul a susținut chiar o conferință de presă împreună cu Ana Ciceală, consilier general USR și membru în Comisia de Sănătate.

Fără să fim alarmiști, trebuie să fim conștienți că Municipiul București este total nepregătit să înfrunte acest pericol care face deja victime în Europa. Vorbim de vieți omenești care trebuie protejate printr-o serie de măsuri pe care municipalitatea trebuie să le ia de urgență.

Este extrem de important, ca în termen de 3 zile, Primăria Capitalei să ne spună care este planul de gestiune a unei posibile epidemii cu coronavirus la nivel de București, pentru prevenție, triere, diagnostic, tratament, izolare, în timp real.

Acest plan trebuie agreat și parafat cu Comitetul intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid 19 de la nivel național, Departamentul pentru Situații de Urgență, cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, cu Prefectul Municipiului București, Direcțiile de Sănătate Publică”, scrie Nicușor Dan pe pagina sa, dând totodată și exemplul a 11 măsuri.

Articolul precedentPe Marcel Ciolacu îl îngrijorează coronavirusul: „Prioritatea PSD este acest pericol iminent care ne paște pe noi ca români”
Articolul următorCurtea Constituțională îl „pică” pe Orban. Președintele țării trebuie să vină cu o altă propunere de premier