Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Cel mai recent sondaj a făcut publice răspunsurile românilor, majoritatea dintre respondenți afirmând că, pentru anul viitor, își doresc un stil de viață sănătos.

Conform rezultatelor celui de-al patrulea sondaj anual ”Writing Off the End of the Year” realizat de Herbalife, 58% dintre români intenţionează să îşi facă promisiuni de Revelion. Acestea au ca principal obiectiv o alimentaţie mai sănătoasă (41%).

Tinerii, mult mai atenți la sănătate și mișcare

Categoria de vârstă care va opta pentru sănătate se încadrează între 18 şi 24 de ani. De asemenea, procentul eate de 64%.

Un al doilea obiectiv pe care şi l-a propus un procent de 39% dintre respondenţi este acela de a face mişcare mai des.

Următorul obiectiv este acela de a acorda o atenţie mai mare îngrijirii personale (31%).

Dintre românii care îşi doresc un stil de viaţă sănătos, 47% au vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, respectiv 42% cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani.

De asemenea, acelaşi procentaj de respondenţi pentru fiecare categorie de vârstă menţionată îşi doreşte să facă şi mişcare mai des – 47%, respectiv 41%.

”Writing off the End of the Year” a fost un sondaj efectuat în intervalul 5-11 octombrie 2021. Eșantionul de respondenţi din România a fost de 626 de persoane

Atât femeile, cât și bărbații promit că vor opta pentru un stil de viață sănătos în 2022.

Mai mult, respondenții au fost întrebați dacă anul acesta îşi respecta promisiunile mai mult decât în anii trecuţi.

Astfel, 67% dintre români au răspuns că sănătatea primează și este destul de probabil să aibă mult mai multă grijă pe viitor. Cei mai mulţi dintre cei care au precizat că își vor respecta promisiunile au fost bărbaţii (69%).

Articolul precedentCertificatul Covid, sub semnul incertitudinii
Articolul următorDan Vîlceanu, ”sfătuit” să nu voteze certificatul verde
Jurnalist full-time / Pesimist part-time