Dan Barna (Foto: Facebook)

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a fost propus pentru funcția de vicepremier în Guvernul Florin Cîțu.

Pe lângă activitatea de politician, Barna este expert în accesarea de fonduri europene și promite că se va axa pe ”Dezvoltare Europeană”.

A fost întrebat și a răspuns: funcția de vicepremier cu portofoliu va avea ca scop coordonarea, Dan Barna explicând că ”E un plan de coordonare. L-aş numi Dezvoltare Europeană. Toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu pe care mi l-am asumat”.

De asemenea, Liderul USR a ținut să precizeze că toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu, conform News.ro.

Este un portofoliu de coordonare. L-aş numi Dezvoltare Europeană, toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu pe care mi l-am asumat. Îmi asum acest lucru pentru că e nevoie de o persoană care să deblocheze acele lucruri. Vorbim de PNRR, de investiţii şi e o muncă importantă aceasta de a elimina rumeguşul din proces”, a afirmat Dan Barna, după audierea lui Cristian Ghinea în comisiile parlamentare.

BREAKING Dan Barna a anunțat ce ministere va COORDONA în calitate de vicepremier

Dan Barna: ”O să merg la audieri”

Întrebat dacă va participa la audierile celor care au fost propuși pentru funcția de miniștri, Barna a menționat următoarele:

O să văd în ce măsură se suprapun programele, în măsura în care va fi posibil, o să merg la audieri să fiu alături de colegii noştri din Guvern. Această coaliţie vine cu dorinţa de a construi şi de a face reformă”, a completat Barna.

În ceea ce privește noul Guvern, acesta vine cu promisiuni multiple: reformarea sistemului fiscal bugetar, modernizare infrastructurii, dar și creșterea colectării din accize, TVA și taxe vamale. În același timp, cabinetul Cîțu anunță că datoria publică nu va depăși 60% din PIB.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentScandal în sânul PSD Vrancea: primarul municipiului cere demisia președintelui filialei
Articolul următorAvocatul Poporului e de acord că Raluca Turcan e cam singură între bărbați, însă nu va sesiza Curtea Constituțională
Jurnalist full-time / Pesimist part-time