Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Facebook și-a anunțat utilizatorii că va elimina patru câmpuri de informații din profiluri, începând cu luna viitoare.

Aceste câmpuri includ opiniile religioase, opiniile politice, adrese și câmpul ”interesat de”, care indică orientarea sexuală a unui utilizator.

Schimbarea va intra în vigoare la data de 1 decembrie

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat, într-un e-mail adresat publicației TechCrunch, că schimbările vor face ca rețeaua de socializare să fie mai ușor de utilizat.

Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil. Este vorba despre ”interesat de”, opinii religioase, opinii politice și adresă. Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri, informându-le că vor fi eliminate. Această modificare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși informații despre sine în altă parte sau pe Facebook”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Schimbarea a fost observată pentru prima dată de consultantul de social media, Matt Navarra. Acesta a postat pe Twitter o captură de ecran a notificării trimise utilizatorilor care au aceste câmpuri completate.

Decizia Facebook de a scăpa de aceste câmpuri specifice de profil face parte din eforturile sale de a-și eficientiza platforma

Este de remarcat faptul că aceste câmpuri de informații pe care Facebook alege să le elimine sunt cele pe care alte rețele sociale majore nu le oferă.

Platforme precum Instagram și TikTok au biografii simple. Acestea le permit utilizatorilor să împărtășească foarte puțin despre ei înșiși, fără a intra în detalii specifice.

Prin urmate, alte platforme de socializare nu pun accent pe opiniile politice sau religioase sau pe orientarea sexuală.

Opiniile politice, religioase sau orientarea sexuală nu mai prezintă interes în interacțiunea dintre utilizatorii rețelei

În trecut, este posibil ca oamenii să fi fost interesați să-și completeze profilurile cu informații suplimentare.

Totuși, pe măsură ce au ieșit la iveală încălcări ale confidențialității, este posibil ca utilizatorii să nu mai dorească să împărtășească detalii suplimentare despre ei înșiși, în mediul online.

Exact ca marile companii de tehnologie din SUA, și Meta a anunțat concedierea a aproximativ 11.000 de angajați.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: ”Ce harababură! Ce guvern varză! Ce papagali ridicoli!”
Articolul următorPolițiști din Argeș, condamnați definitiv pentru luare de mită, după ce au fost prinși în flagrant
Jurnalist full-time / Pesimist part-time