Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu
Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Continuă modernizările aeroporturilor din România, iar Aeroportul Internațional Iași va beneficia de lucrări ample, care vor fi finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunțat, într-un text publicat pe contul de Facebook, că a semnat două contracte de finanțare. În ambele documente este vorba despre fonduri europene.

Ministrul Transporturilor: ”Am semnat astăzi două contracte de finanțare (19.7 milioane lei) din fonduri europene pentru creșterea gradului de siguranță pe acest aeroport”

Ieri, 22 noiembrie, Sorin Grindeanu a explicat că sunt asigurate fondurile necesare pentru derularea a două contracte.

1. Primul proiect vizează mai multe achiziții de utilaje și de echipamente necesare creșterii gradului de siguranță și de securitate pe Aeroport. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 9.7 milioane de lei.

2. Cel de al doilea proiect vizează achiziția unor echipamente video care să asigure protecția perimetrală a aeroportului. Acest proiect beneficiază de o finanțare de 10 milioane de lei.

Ambele proiecte trebuie să fie finalizate până la sfârșitul lui 2023”, a transmis ministrul.

Va fi extinsă capacitatea Aeroportului Internațional din Baia Mare

În data de 17 octombrie, Premierul României a vorbit despre extinderea capacității Aeroportului Internațional din Baia Mare.

Punând accent pe importanța acestui proiect, oficialul a dat asigurări că, până la sfârșitul anului 2023, acest aeroport va putea gestiona un număr de 450 de pasageri/oră.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Articolul precedentEchipele RAJA execută noi lucrări de racordare la rețeaua de apă
Articolul următorPonta: ”PNL face declarații războinice și sforăitoare”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time