Captură video Facebook/Nicolae Ciucă
Captură video Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul României a vorbit despre extinderea capacității Aeroportului Internațional din Baia Mare, subliniind importanța acestui proiect și dând asigurări că, până la sfârșitul anului 2023, acest aeroport va putea gestiona un număr de 450 de pasageri/oră.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc ieri, 17 noiembrie.

Nicolae Ciucă: ”Extinderea capacității Aeroportului Internațional din Baia Mare este un obiectiv extrem de important, atât pentru maramureșeni, dar și pentru întreaga regiune”

Premierul a insistat asupra oportunității României de a deschide noi căi de dezvoltare economică.

În egală măsură, va fi facilitat accesul investitorilor și va fi încurajat și turismul.

Nicolae Ciucă a precizat că autoritățile din Maramureș au reușit să deblocheze acest proiect și să facă toate demersurile necesare pentru atragerea de fonduri europene.

Suma investită în modernizare este de aproximativ 50 milioane de euro

Potrivit declarațiilor, până la sfârșitul anului 2023, Aeroportul Internațional Maramureș va putea gestiona un număr de 450 de pasageri/oră, în condiții moderne și sigure.

De asemenea, Aeroportul va deveni un punct de conectare cu principalele orașe europene în care se află comunități mari de români și va deschide noi sectoare de zbor spre Londra, Roma și Munchen.

Avem nevoie de infrastructură aeriană, așa cum avem nevoie și de infrastructură rutieră, feroviară și aeroportuară și îi asigur pe reprezentanții autorităților locale, din Maramureș și din întreaga țară, de tot sprijinul Guvernului pentru implementarea marilor proiecte asumate, prin care să facilităm activitatea economică, să atragem investiții și să îmbunătățim calitatea vieții fiecărui român”, a explicat premierul României.

Articolul precedentLucian Bode: ”PNL este un brand al succesulului”
Articolul următorAngajații Twitter au fost dați afară din birouri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time