250.000 de euro, aruncați pe fereastră! Unitatea mobilă ATI din Suceava s-a defectat

Cu toate că a fost inaugurată în luna septembrie a acestui an, unitatea de Terapie Intensivă mobilă de la Spitalul Județean din Suceava pare să se fi defectat deja.

Unitatea mobilă de ATI a costat 250.000 de euro

Mai exact, vorbim despre o unitate mobilă ATI care a fost inaugurată cu surle și trâmbițe în plină campanie electorală, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care a câștigat ulterior un nou mandat.

La vremea respectivă, Gheorghe Flutur se lăuda cu marea achiziție direct pe Facebook, într-o postare sponsorizată pe care o retrăgea la scurt timp de pe rețeaua de socializare, din motive necunoscute.

„Avem echipa tehnică, cu reprezentantul firmei, la fața locului. Pacienții au fost mutați în secția infecțioase”, a explicat managerului Spitalului Județean din Suceava, Alexandru Calancea, pentru Libertatea, remarcând, însă că „softul a semnalizat niște erori”.

Defecțiunea s-ar fi produs în cursul acestui weekend, echipa tehnică prezentându-se la fața locului astăzi. În urma defecțiunii acesteia, 12 pacienți au fost mutați într-o altă secție.

Domnule Orban, cu un vaccin nu se face primăvară

Din banii strânși de Mandachi

Ștefan Mandachi nu mai are nevoie de nicio prezentare, acesta fiind celebrul om de afaceri care a construit și mai celebrul metru de autostradă, pentru a trage un semnal de alarmă autorităților. Banii strânși în urma campaniei „Un cm de autostradă” au fost în cele din urmă donați de Mandachi în contul Spitalului Județean, prin intervenția Crucii Roșii, bani din care s-a achiziționat mai apoi unitatea ATI, cea pe care Flutur a folosit-o ca motiv de laudă în campania electorală, totodată cea care în acest weekend s-a defectat.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDomnule Orban, cu un vaccin nu se face primăvară
Articolul următorBădulescu își dă demisia de la conducerea PSD Sector 3
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.