Un ieșean va fi verificat periodic de polițiști, după ce instanța a considerat că este suficientă o măsură a arestului domiciliar, fix în curtea în care acesta creștea plante de cannabis. Ieșeanul a fost inițial reținut de procurorii DIICOT- S.T.Iaşi, pentru o perioadă de 24 de ore, sub acuzația de trafic de droguri de risc. Concret, acesta se ocupa de cultivarea plantelor de cannabis, ajutat de soția sa și sub privirile fiicei lor minore.

În cursul anului 2019, cu sprijinul soției sale, inculpatul a înființat pe raza comunei Tomești, judeţul Iași, la adresa la care locuiesc cei doi împreună cu fiica minoră, pe terenul curții situat în spatele casei, în interiorul unor sere (construcții pe cadru de lemn, acoperite cu folie din plastic) o plantație ilicită de cannabis de tip indoor constituită din mai multe plante de cannabis, în scopul recoltării și obținerii drogului de risc cannabis (inflorescențe), droguri destinate atât comercializării cât și consumului personal.

În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate 3 kilograme de cannabis, precum și alte bunuri și materiale utilizate în derularea activității infracționale”, comunică DIICOT. Mai departe, procurorii au solicitat judecătorilor de la Tribunalul Iași să emită un mandat de arestare. Instanța l-a trimis însă acasă!

Respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași de luare a masurii arestării preventive față de inculpatul Dolniceanu Adrian. Ia faţă de inculpatul Dolniceanu Adrian, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Arestului I.P.J. Iaşi, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc, măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.10.2019 şi până la data de 21.11.2019, inclusiv.

Pe durata arestului la domiciliu, impune inculpatului Dolniceanu Adrian obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Desemnează Poliţia Comunei Tomeşti pentru supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor stabilite prin prezenta, în sarcina inculpatului”, se arată în încheierea Tribunalului Iași.

Articolul precedentSportivii români aflați în Chile sunt în siguranță
Articolul următorPonta explică relația cu liderul PNL: „Nu am văzut nicio soluție la problemele adevărate ale oamenilor! Dar TREBUIE să votez Guvernul PNL Orban”