Dacian Cioloș se uită lung spre Cotroceni

Dacă va câștiga și turul al doilea al alegerilor interne, europarlamentarul își va depune candidatura pentru prezidențiale

Europarlamentarul Dacian Cioloș, co-președintele USR PLUS, a câștigat primul tur al alegerilor interne, „primul vot după fuziune”, mai mult, acesta nu își va mai depune candidatura pentru șefia RENEW dacă va câștiga președinția USR PLUS. Totodată, Cioloș a afirmat că intenționează să își depună candidatura în cursa pentru Cotroceni.

„E un rezultat strâns, dar dincolo de rezultat mi se pare importantă prezența masivă la vot. Am fost plăcut suprins să văd mobilizarea. Este primul vot comun după fuziune și asta arată că membrii au încredere. Vreau să le mulțumesc pentru mobilizarea lor la vot. Competiția este deschisă și pentru mine este important că demonstrăm un proces democratic în USR PLUS, pentru că am avut ocazia să vedem ce înseamnă competiție la alte partide. Sper ca și pentru turul doi să rămânem în aceeași atmosferă. Important este ca după acest proces USR PLUS să iasă întărit, consolidat și să ne pregătim să putem livra din ce am promis din campania electorală”, a declarat Dacian Cioloș, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu mai există membri USR și membri PLUS, ci doar colegi de partid.

Totodată, Cioloș a afirmat că nu s-a așteptat la acest rezultat și a subliniat faptul că scopul său principal pentru care a candidat la șefia USR PLUS este acela de a contribui la consolidarea partidului, iar acest vot i-a confirmat că nu mai există membri USR și membri PLUS, ci doar colegi de partid.

Cât privește perioada ce va veni după votul final pentru conducerea USR PLUS, dacă Dacian Cioloș va câștiga mandatul de lider al formațiunii, acesta nu va mai candida la șefia RENEW Europe, mai mult, se va concentra pe scena politică românească.

„În 2023 îmi voi depune mandatul pentru că cred că înainte de alegerile din 2024 este un moment bun pentru a face o evaluare. Și e nevoie ca președintele partidului să fie validat printr-un vot înaintea alegerilor”, a mai spus Cioloș, care a câștigat primul tur al alegerilor din USR PLUS cu 46%, în timp ce Dan Barna a obținut 43,9%.  

La începutul anului nu prea lua în calcul candidatura pentru Cotroceni, considerând că era cam devreme. „Așa cum stau lucrurile acum (n.r. februarie), da, îmi pun problema să candidez. Dar într-un an de zile, în doi ani de zile se poate întâmpla ceva cu mine, că percepția publică pozitivă e redusă foarte mult. Sau poate să crească altcineva, și eu sper să crească și alți colegi, care să aibă șanse mai mari. Deci decizia va fi luată atunci, la momentul respectiv de către partid. Pentru mine mai important decât să discut despre candidatura la prezidențiale este cât vom reuși să punem în aplicare programul ăsta de guvernare. Pentru că eu sunt conștient că dacă nu reușim, dacă ratăm cu programul ăsta de guvernare, nici nu are rost să mai pun problema asta”, a declarat într-un interviul acordat G4Media.

Dacian Cioloș câștigă primul tur al alegerilor interne USR PLUS

Articolul precedentDan Tudorache (PSD) îi cere garanții lui Raed Arafat în cazul Congresului PNL
Articolul următorFlagrant la Punctul de Trecere a Frontierei Petea: 200 de euro pentru a scăpa de carantină