Un cetățean turc este inculpat într-un dosar în țara noastră, sub acuzația de dare de mită, după ce a încercat să rezolve o problemă cu bani.

Bărbatul a fost oprit de polițiștii din Predeal pe când circula cu autotrenul prin zonă și, pentru că avea ceva probleme la autovehicul, a considerat că poate rezolva ușor cu polițiștii, pentru a scăpa de o eventuală sancțiune.

Numai că unul dintre agenții de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Poliția Stațiunii Predeal, a sunat la Call-center anticorupție 0800.806.806, fiind demarată o anchetă.

Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au aflat astfel că, în timp ce polițistul acționa în trafic pe DN1, stațiunea Predeal, împreună cu un alt coleg, au oprit în trafic un autotren condus de către cetățeanul de naționalitate turcă, care nu a respectat restricția de circulație impusă autocamioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone și care le-a remis o sumă de bani, cu scopul de a-i determina pe aceștia să nu dispună aplicarea sancțiunii contravenționale.

Ofițerii SJA Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, conducătorul auto fiind condus la sediul unității de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Întreaga interacțiune dintre agenții de poliție și conducătorul auto a fost înregistrată audio/video cu camera de tip body cam din dotarea polițistului”, a transmis DGA.

Articolul precedentVicepreședintele Comisiei Europene a demisionat din funcție, pentru a candida la alegerile din țara sa
Articolul următorCTP, despre accidentul mortal din stațiunea Vama Veche: „Crimă cu premeditare”