Orban îi bate obrazul lui Emil Boc

„În locul lui m-aș feri să dau lecții politice”

Liderul PNL, Ludovic Orban a afirmat, la B1TV, că Emil Boc nu este persoana potrivită să dea lecții politice, în contextul în care acesta a fost președintele unui partid (PDL) ce avea puțin peste 40% dintre voturi, dar pe care l-a dus la 17% ca reprezentare parlamentară la alegerile din 2012.

„M-aș feri în locul domnului Boc să dau lecții politice despre managementul partidului și să fac aprecieri despre scorul politic pentru că Emil Boc a fost președintele PDL și premier, care a luat partidul după alegerile prezidențiale, era în jur de 40-41%, alegerile prezidențiale din 2009 și din câte îmi aduc aminte. Din 2012 scorul PDL într-o alianță, ARD, a fost în jur de 17% ca reprezentare parlamentară, așa că în materie de învățăminte și de experiență de leadership politic caut întotdeauna să învăț de la cei care în exercitarea mandatului de președinte chiar au avut rezultate”, a declarat Ludovic Orban în cadrul emisiunii „Bună, România” de la B1TV.

De altfel, Orban a precizat că parteneriatul dintre PNL și șeful țării, Klaus Iohannis, a fost singurul parteniat care a dat rezultate pozitive, atât pentru președinte, cât și pentru PNL, cât și pentru România. „Caut să învăț de la cei care au performanță”, a mai spus Ludovic Orban. Emil Boc este unul dintre susținătorii premierului Florin Cîțu, contracandidatul lui Orban la Congresul din 25 septembrie.

Orban: „Noi suntem Partidul Național Liberal”

În cadrul aceleiași emisiuni, Orban a menționat și faptul că deja sunt vehiculate o serie de amenințări la adresa celor care îl susțin în această cursă. De altfel, Orban a și reamintit câteva dintre cazurile celor care au fost demiși din funcții, precizând totodată că astfel de metode sunt rămășițe ale comunismului.

„Foarte mulți oameni îmi spun că se proferează amenințări: pe tine te rad, tu nu o să ocupi funcție… De altfel au și început să fie dați afară oameni, oameni care mă susțin pe mine. La Timișoara au fost suspendați din partid 17 oameni, ca să nu poată vota. (…) Sunt colegi de-ai mei care au fost dați afară din funcții publice, inspectorul șoclar de la Brăila, cel de la București, dar și de la Argeș. Nu e corect și nu e normal. Colegii mei care consideră că nu se află în Partidul Național Liberal și își imaginează că sunt în Partidul Comunist în care se fac epurări se înșeală amarnic. Noi suntem Partidul Național Liberal”, a mai spus Ludovic Orban.

Speranța moare ultima. Orban: „Am încredere că foarte mulţi dintre colegii mei din PNL Bihor vor fi alături de mine”

Articolul precedentRomânia politizată. Cum evită Ministerul Educației să spună pe ce criterii numește inspectorii școlari generali
Articolul următorUn nou incident pe CFR. Locomotivele iau foc tot mai des