Incendiu Ferma
Incendiu Ferma. Sursa foto : ISU TULCEA

Intervenție de amploare a pompierilor și a militarilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona Poligonului Babadag, din județul Tulcea, potrivit ziare.com. Focul a izbucnit în jurul orei 13.00.

Flăcările au cuprins o suprafaţă totală de aproape 400 de hectare, o fermă fiind distrusă în totalitate, a comunicat sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea

„Intervenţia echipajelor de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a SVSU Jurilovca şi Sarichioi, dar şi a forţelor din cadrul MApN, a fost finalizată. (…) Au ars aproximativ 150 de ha de vegetaţie uscată din perimetrul poligonului şi aproximativ 250 de ha de vegetaţie uscată din izlazul comunei Jurilovca. Din suprafeţele menţionate anterior se numără şi suprafaţa fermei care a ars (54 ha)”, se precizează în comunicatul transmis de către ISU Tulcea.

Focul a izbucnit în urma tragerilor cu muniţie reală din poligon

Iar din cauza gradului avansat de uscăciune, incendiul s-a propagat rapid la vegetaţia din jur, a trecut şanţul de apărare şi s-a extins pe câmp, purtat de vânt, ajungând peste tot. Potrivit ISU Tulcea, ferma agricolă în întregime a ars în întregime, fiind vorba despre un saivan pentru animale, o casă de locuit de 16 metri pătraţi, o cocină de porci, 400 de baloţi de fân, 4.000 de baloţi de paie, 600 de baloţi de lucernă, 19 tone de orz, dar şi 18 animale. „Au fost salvate de către pompierii militari, împreună cu SVSU Jurilovca şi proprietar, 435 de oi. Cauza probabilă de producere a incendiul a fost căderea unui obiect proiectil”, se mai menţionează în comunicat.

Ce a transmis Ministerul Apărării Naţionale

Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Poligonul Babadag, în urma activităţilor executate de militari francezi, care au efectuat trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate. Incendiul s-a extins înspre localităţile Sălcioara şi Enisala, din cauza vântului puternic. Reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse, pentru a stabili valoarea despăgubirilor dar şi modul de acordare a acestora, potrivit legislaţiei naţionale şi acordurilor bilaterale în vigoare, a precizat MApN.

Combinatul Alum Tulcea se va închide. România renunța la unica rafinărie de alumină din ţară

Articolul precedentPetre Daea: ”Producțiile sunt sigure. Avem pâine pentru România și putem da și la alții”
Articolul următorAsociația pentru Protecția Consumatorilor, avertisment despre starea plajelor de pe litoralul românesc