Un jurnalist român, editor la publicația Lugojeanul, s-a cazat la Mamaia pentru a lua pulsul stațiunii și a expune realitatea despre prețurile exagerate despre care se vorbește în presă și în spațiul media.
Gabriel Iosa s-a cazat la un hotel de patru stele, alegând o cameră dublă, cu mic dejun inclus.
Ca facilități, hotelul oferă celor cazați posibilitatea de a juca fotbal, camerele au balcon, aerul condiționat pornește singur în momentul în care oaspeții intră în cameră, salteaua are memory foam, există Netflix, iar băile sunt ireproșabile.
Jurnalist din Banat: ”Răsăritul tot frumos e, peștele e tot fresh, cu condiția să mergi unde trebuie”
”Hotelul în care stau are patru stele, meritate fiecare. La check-in te întâmpină o recepționeră care știe cum se binedispune un oaspete după un drum de două ore cu CFR-ul. E zâmbăreață, bine pregătită, rapidă și te face să te simți așa cum trebuie. Mai că ai zice că ești în Santorini, doar că acolo, sincer dacă sunt, recepționerele au fost mai… tăcute, să zicem. Aici, tot procesul de check-in a decurs cum trebuie, chiar m-am simțit bine primit”, scrie Iosa.
Bărbatul a vorbit și despre stațiune și prețurile plătite de turiștii se confruntă, explicând că există, întotdeuna, posibilitatea alegerii.
Prin urmare, sunt locuri pustii, dar și locuri aglomerate, la fel cum sunt și prețuri ”de Dubai”, în timp ce unele chioșcuri au tarife rezonabile, accesibile oricărui român.
Potrivit jurnalistului, Mamaia Nord este în plină dezvoltare, cu hoteluri noi și bine construite, cu atenție la finisaje. Sunt restaurante unde se mănâncă bine de tot, la prețuri și foarte mari, și decente, și mici.
”Fiecare își găsește o cameră de hotel aici, sau un apartament, fie mai fancy dacă te duce cardu’, fie mai pe sărăkie, dar tot nu stai rău. Chiar și pe timp de pace, adică în timpul săptămânii, stațiunea este plină. Nu plină ca la Costinești, unde nu ai aer să îl respiri cum trebuie, ci destul de plină ca să fie animată, vie. Plaja este curată. Apa este până la brâu dacă mergi 50 de metri în larg. Șezlongurile sunt între 30 și 100 de lei pe zi. Un Aperol Spritz costă 25 de lei, iar o portokalopită, 30 de lei”, a adăugat Gabriel Iosa.
Prețurile plătite de jurnalist: ”Niște scoici de Marea Neagră cu sos de vin alb costă 40 sau 50 de lei. Un platou cu fructe de-ale mării te nenorocește de 300 de lei, dar mănâncă cel puțin 6 oameni din el. Shaorma, tot 25-30 de lei e, noi să fim deci sănătoși”
În concluzie, editorul s-a arătat șocat de discrepanța dintre ce a văzut la televizor despre litoral și realitatea din teren.
Ca jurnalist, bărbatul spune că nu credea că se mai practică scrisul de materiale doar de dragul de a face vâlvă.
Poate că ar fi cazul să nu mai dăm cu piatra în absolut orice înseamnă România, înainte să încercăm marea, măcar cu degetele de la picioare
”Dacă nu aveți alte planuri pe vara asta, și nu e nimic în neregulă să nu aveți planificate excursii prin țări, având în vedere că zborurile se anulează mai ceva ca drepturile noastre când vine pandemia, vă recomand câteva zile de relaxare aici la Românica la noi. Sunt plăcut impresionat de ce am găsit la fața locului, cum ne place nouă să spunem”, conclude jurnalistul.