Mesaj
Mesaj.- pag e FB a lui Toma Cristian

 Incident șocant petrecut în județul Argeș. Un tânăr a fost abandonat de prietenii cu care a venit pentru prima dată pe munte. Speriat de faptul că își va pierde viața, băiatul și-a scris cu un marker pe picior datele cu ajutorul cărora să fie recunoscut, potrivit stiripesurse.ro. Astfel, tânărul a notat pe picior CNP-ul din buletin, numele lui dar și numărul mașinii cu care a venit.

Ce soluție a găsit tânărul pentru a fi recunoscut în cazul în care va muri

Turistul, care a fost abandonat de către prietenii lui deoarece era epuizat din cauza efortului fizic, a apelat la ajutorul salvamontiștilor din Argeș pentru a fi găsit. Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a salvamontistului Cristian Toma, care  a povestit că tânărul a apelat la ajutorul Salvamont Argeș pentru a fi salvat. Băiatul venise cu un grup de prieteni, cu vârste cuprinse între 20 și 29 ani, care s-au aventurat într-o zonă  de munte pe care nu o cunoșteau.

Salvamontistul Toma Cristian, mesaj pentru cei care se aventurează pe munte

Salvamontistul Toma Cristian îi roagă pe părinți să aibă grijă de copii, deoarece mulți tineri sunt teribiliști, nedorind să fie pus în situația de a le transmite faptul că și-au pierdut viață în mod tragic.

„Oameni buni!

Vă rog, nu vă mai puneți viețile în pericol! Aseară, după cum știți, am intervenit să recuperăm un grup de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 29 ani, necunoscători ai zonei montane unde mergeau pentru prima oară. La un moment dat, unul dintre ei nu a mai putut continua. A alertat echipele Salvamont Argeș care s-au pus imediat în mișcare pentru a-l salva. În timpul cât a stat singur pe munte, părăsit de colegii de grup, s-a gândit numai la faptul că va muri și nu va mai fi găsit, îl mănâncă animalele sălbatice, etc. Și-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele și numărul de la mașină în speranța că dacă cineva îl va găși să știe „cine a fost”.”, povestește, vineri, salvamontistul argeșean.

Toma Cristian: La trei pași de moarte

Toma Cristian a mai comunicat că Salvamont Argeș a fost alarmat în seara de 21 iulie, prin Dispeceratul Național Salvamont, de un tânăr de 21 ani, epuizat fizic și fără lanternă, în traseul principal de creastă al munților Făgăraș, la două ore de mers de la zona Ca echipă de prim răspuns a fost trimisă patrula de la Cota 2000. „Odată ajunși la victimă, salvatorii montani obțin următoarea informație: grupul e format din 5 tineri cu vârste între 19 și 28 ani, 4 dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu deși niciunul nu are lanternă, nu au fost niciodată pe munte, au plecat din Bâlea la orele 13 cu gândul de a ajunge pe vârful Moldoveanu și să se și întoarcă. Cel epuizat a fost lăsat la locul unde a fost găsit, cu folie de supraviețuire pe el și vin alți doi salvatori din Baza Cota 2000 să îl coboare, iar ceilalți salvatori continuă până la cabana Podragu în ideea de a-i găși și recupera pe ceilalți 4 tineri”, a spus Toma Cristian.

Salvamontiștii din întreaga țară sunt copleșiți de numărul îngrijorător de mare de incidente montane

Articolul precedentUn curier a fost concediat după ce a postat un videoclip pe TikTok
Articolul următorPublicitate anti Buhnici: ”Roşie cu vergeturi – ar spune unii. Roşie adevărată – spunem noi”