Nici bine nu s-a auzit că ministrul Sănătății ar vrea să o schimbe din funcție pe șefa Direcției de Sănătate Publică București, că Marcel Ciolacu s-a simțit dator să încurajeze un eventual demers în acest sens. Liderul interimar al social democraților cere imperativ lui Nelu Tătaru să o dea afară pe directoarea interimară, în mare argumentele fiind aceleași care stau și la baza nemulțumirilor pe care le au colegii de partid ai Oanei Nicolescu la adresa acesteia. Pe surse, Nelu Tătaru decide astăzi dacă o menține în funcție pe șefa DSP, după ce aceasta a tărăgănat testarea imediată a persoanelor dintr-un cămin din Sectorul 1 și a angajaților DSP. De altfel, conducerea DSP București este una dintre cele mai problematice din țară și așa a fost de la începutul pandemiei. În martie, din această funcție a demisionat Cristina Pelin, iar în locul său a fost numită Laura Acatrinei. La rândul său, Acatrinei a fost schimbată din funcție, pentru ca în loc să fie numită Oana Nicolescu, șefă a Organizației Femeilor Liberale Sector 2 și fina de cununie a ministrului Educației, Monica Anisie, șefa PNL Sector 2. Probabil la toate aceste aspecte se referă și Marcel Ciolacu când vorbește despre „aberațiile” guvernării PNL.

Toate aberațiile pe care le-au făcut în ultimele 9 luni, de când au venit la guvernare, se întorc acum împotriva lor! Când în locul unui specialist, numești o rubedenie, când în loc de echipamente pentru personalul medical, ești preocupat doar de șpaga care îți revine din ultima achiziție, când comunicările oficiale despre pandemie au la bază doar interesul electoral, acestea sunt rezultatele! Au scăpat total de sub control situația! De aceea și doboară în fiecare zi record după record la capitolul persoane infectate!

Ministrul Tătaru încearcă din răsputeri să bage sub preș prostia și inconștiența conducerii DSP București care au dus la dezastrul de la căminul de bătrâni din sectorul 1 și la infectarea angajaților DSP.

De ce? Pentru că PNL a plantat la șefia DSP București o rudă a unui ministru liberal în locul unui medic #epidemiolog.

Rezultatul? O persoană a murit. Alți 30 de bătrâni sunt în spital acum, după ce DSP a refuzat să testeze. Alți angajați DSP sunt suspecți că ar fi luat și ei virusul. Au făcut harcea-parcea toate procedurile, au refuzat să facă ancheta epidemiologică, iar urmările sunt deosebit de grave și pot avea impact asupra sănătății întregii Capitale!

Tătaru trebuie să o demită ACUM pe șefa DSP București și să ia măsuri URGENT la căminul de bătrâni pentru a nu avea și mai mulți morți! Trebuie să testeze toți bătrânii, dar și personalul ! Are toate pârghiile legale la dispoziție! Să tacă și să nu facă nimic ESTE O CRIMĂ!

Prostia ucide! Incompetența ucide! Și toți cei vinovați trebuie să plătească!”, avertizează Ciolacu.