Desemnarea Vioricăi Dăncilă ca prezidențiabil din partea PSD este oficială. Astăzi, prim ministrul Viorica Dăncilă, totodată și președinte al PSD, a fost votată în Biroul Permanent Național al PSD în calitatea de candidat la alegerile prezidențiale. În urmă cu câteva săptămâni, Viorica Dăncilă părea destul de decisă să facă loc unui alt candidat, însă ulterior a admis că, dacă partidul îi va cere, va candida.

În cadrul Biroului Permanent doar două voturi au fost împotriva acestei candidaturi – Paul Stănescu (Olt) şi Dumitru Buzatu (Buzău) au fost singurii care au votat împotriva deciziei luate de social-democraţi. Hotărârea de azi va fi însă validată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Înaintea hotărârii social-democraţilor, primarul general al Capitalei Gabriela Firea şi-a anunţat colegii în Biroul Permanent Naţional al PSD că îşi retrage candidatura la alegerile prezidenţiale, au afirmat surse din partid, pentru Mediafax.

Articolul precedentDirector executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, trimis în judecată pentru luare de mită și fals în declarații
Articolul următorAgenția Națională de Integritate dă pe mâna parchetului un funcționar public și un director de liceu