Sursa:Facebook

Începe lupta în instanță dintre Gabriela Szabo și primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, după ce acesta din urmă a decis că sportiva de talie mondială nu mai poate conduce, sub nicio formă, Clubul Sportiv Municipal București.

Pe 14 iunie, Gabriela Szabo a introdus la Judecătoria Sectorului 5 o „acțiune în răspundere delictuală”, dosarul având deja un prim termen. Procesul va continua în septembrie, până când se va comunica „cererea si actele aferente către pârât”.

Cronologic, fosta atletă, acum în vârsta 46 de ani, a fost detașată în 2017 la Clubul Sportiv Municipal București, în funcția de conducere de director general, pe o perioadă de maxim un an.

Anul acesta, pe 3 iunie, Nicușor Dan scria pe Facebook despre decizia de a o pune pe liber din funcția de conducere, cu câteva explicații, arătând totodată că Gabriela Szabo va fi detașată la conducerea Centrului Dalles.

Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive).

În același timp, în urma semnalelor primite din interior, voi trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM București.
Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București
”, se arăta în postarea lui Nicușor Dan.

La acel moment, Gabriela Szabo răspundea pe Instagram, punctând că a aflat decizia de pe …Facebook și lăsa de înțeles că se va întâlni cu primarul Capitalei în instanță.

Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar din interior (al clubului).

Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia.

Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului”, sublinia fost ministru al Tineretului și Sportului, care în 199 a fost desemnată cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei.

Articolul precedentPrețurile petrolului au scăzut
Articolul următorAgenția Internațională pentru Energie avertizează: Rusia va lăsa Europa fără gaz