Foto: G4Media.ro

Deși votul pentru Avocatul Poporului fusese anunțat inițial azi, procedura mai întârzie, a confirmat aseară președintele PNL, Ludovic Orban.

Coaliția de guvernare caută un nou Avocat al Poporului după ce în luna mai, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului au fost respinse, iar în urmă cu câteva zile Renate Weber a fost revocată din funcție.

Și, chiar dacă PSD a anunțat că vor ataca la CCR această decizie și că va reclama această revocare Comisiei Europene, procedura își urmează cursul.

Am hotărât în cadrul coaliției să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Vom convoca Birourile Permanente Reunite, a fost depusă o singură candidatură și vom demara procedura. Procedura presupune audierea în Comisiile juridice reunite, urmate de plen”, a spus aseară Orban, care a adăugat că plenul va fi convocat cel mai probabil luni.

Președintele PNL a dat asigurări că propunerea pentru Avocatul Poporului are susținerea tuturor celor trei membri ai coaliției, adică inclusiv din partea USR PLUS, în condițiile în care singura candidatură vine via UDMR, respectiv profesorul de drept Fabian Gyula.

USR nu a spus niciodată că nu va vota Avocatul Poporului, conform deciziei care este luată la nivelul coaliției. Repet, nu a spus acest lucru. … S-a discutat din nou de Avocatul Poporului pentru că a existat o discuție la nivelul coaliției săptămâna trecută ca această candidatură să fie depusă sub semnătura tuturor liderilor de grup din coaliție. Dar încă o dată vă spun, USR PLUS nu a spus că nu va vota Avocatul Poporului conform deciziei care a fost luată în coaliție”, și-a repetat speranța Orban, care a spus că exclude varianta ca Fabian Gyula să nu fie votat.

Se va derula procedura cu acest candidat. Eu sunt optimist că majoritatea va reuși să investească Avocatul Poporului”, a mai spus Orban.

Articolul precedentFlorin Cîțu, despre educația sexuală în școli. „Va fi introdusă obligatoriu”
Articolul următorBăsescu, la un pas să rămână doar un simplu parlamentar