Procesul fraţilor Adrian şi Miron Gărdean, judecaţi pentru mită la Elena Udrea, într-un dosar disjuns din „Gala Bute”, a încetat definitiv.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri apelurile declarate de DNA şi de fraţii Adrian Gărdean şi Miron Dorel Gărdean împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Hunedoara în dosarul disjuns din cel cunoscut sub numele „Gala Bute”, în care fraţii Gărdean au fost acuzaţi de dare de mită la Elena Udrea. Astfel, procesul a încetat definitiv, potrivit soluţiei publicate de instanţa din Alba Iulia.

La sfârşitul lunii decembrie 2018, magistraţii Tribunalului Hunedoara au constatat implinirea termenului de prescripţie a răspunderii şi au încetat procesul. Decizia a fost atacată cu apel de procurorii anticorupţie şi de fraţii Gărdean, la Curtea de Apel Alba Iulia. „Respinge ca nefondate apelurile declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii Gărdean Adrian şi Gărdean Miron Dorel împotriva sentinţei penale nr. 227/2018 pronunţată de Tribunalul Hunedoara (…) obligă pe fiecare inculpat apelant să plătească statului suma de câte 150 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în apel (…) celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluţia pe scurt, pronnunţată în şedinţa de miercuri, 22 mai.

Conform DNA, în cursul anului 2010, Elena Udrea ar fi primit în mod indirect, prin intermediul lui Ştefan Lungu, foloase materiale de la Adrian Gărdean şi Miron Gărdean, pentru a asigura finanţarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. cu mai multe unităţi administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România”.

„La datele de 24.08.2010 şi 20.12.2010, mituitorii au dispus transferul sumei totale de 695.367,06 lei în patrimoniul unei societăţi controlate de inculpatul Lungu Ştefan, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziţie. Suma menţionată reprezintă 10% din valoarea plăţilor efectuate de minister către UAT Cavnic şi UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A. Din probele cauzei a rezultat că Udrea Elena Gabriela cunoştea împrejurările esenţiale referitoare la remiterea sumelor de bani, iar Lungu Ştefan a folosit o parte din banii astfel obţinuţi, la cererea ministrului, pentru plata unor servicii de publicitate şi de monitorizare a mediului online de care au beneficiat inculpata şi organizaţia Bucureşti a unui partid”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Articolul precedentIohannis: „Dreptul la vot este al vostru și pe 26 mai puterea este la voi”
Articolul următorGeorge Maior nu va veni la audierile de la Secția Specială. Spune că e bolnav