Lovitura lu' Tache

Dar uite că a rămas cum am zis din februarie! Că doar de aia avem DIVIZIA de INVESTIGAȚII EXTERNE a ASI ROMÂNIA – SUA! Cea care a și documentat de altfel ”beneficiarul final” al acestei noi ”vizite istorice” menite a ”așeza România pe harta Asiei”…

Pentru că, de data asta, nu Pahonțu a mutat DULAPUL în Coreea de Sud! Ci Chang!

”CHANG Oh Turkmani is currently a Non – Executive Director at Technology Minerals Plc.

She has previously worked as a Director at Alianta, Beaumont Investments Ltd., American Romanian Business Council, Artarman Investments  Ply Ltd,. Blackwater Power Inc., Crest Energy SRL, Fira Group COM SRL, Hackley Investments Ltd. and Metal Resources SRL. Director also served as a Managing Director at Cdm Global Logistic SRL in the past”.

Aceasta fiind fișa de cadre oficială

Numai că adevăratul promotor este… Grup Șerban Holding… Cel al ”americanizatului” – știm de cine! – Alexandru Șerban. Cel ajuns chiar președinte executiv al Casei NATO la București! Da, da, chiar partenerul de la Șerban & Mușneci Associates.

Însă nu despre Alex Șerban este musai vorba aici… Și nici despre miliardarul decăzut care a forțat la un moment dat chiar numirea ”lobistei” Chang drept ambasadoare a Statelor Unite ale Americii la București, în locul diplomatei de carieră de astăzi. Pentru ”prețul corect” de 20 milioane de dolari. Bani pe care însă urmau să îi plătească tot ”cotizanții” care au roit orbește în jurul miliardarului aflat acum la o binevenită cură de slăbire…

Ce este drept, data trecută am reușit să stopăm, fie și în ultima clipă, o parte a ”afacerii elicopterelor”. Totul după ce, într-o ”Lovitură” documentată contrainformativ, avertizam direct :”DOAMNA CHANG! CINE VREA SĂ I-O BAGE PE GÂT lui CIOLACU”!

Și când am reușit să îi trezim din ”morții lor” operativi până și pe ”brelocurile” de la DGIA! Tocmai cei care îi îmbrobodiseră pe ”Ciucă al nostru” și Ciolacu, tot în cadrul unei vizite în Coreea de Sud, să bată palma cu una dintre firmele de consultanță militară aflată în sfera de influență a cu adevărat remarcabilei Chang Oh Turkmeny. Cea care, în fond și la urma urmei, nu își face decât treaba de ”lobistă”. La fel cum și ofițerii de contrainformații trebuie să își facă treaba lor. Inclusiv prin traducerea următoarelor documente oficiale intrate în posesia noastră…Și din care astăzi publicăm o primă parte…

”MBDA has received a contract from Korea Aerospace Industries (KAI) for the integration of the Mistral ATAM anti-air missile system on the Korean Marine Attack Helicopter ( KMAH).

Eric Beranger, CEO of MBDA: „ We are proud to be partnered again with Korea Aerospace Industries to Arm a Korean Military aircraft. This contract cements Mistral ATAM’ s place as a world’ s leading helicopter launched anti-air missile system”.

Mistral ATAM is based on the Mistral short – range anti-air missile, known for its – and – forget engagement mode, ease of operation and unrivalled kill probability. The ATAM system includes two launchers per helicopter, each carrying two missiles. Man–portable Mistral air defence systems are also in–service with Republic of Korea’s Armed Forces.

MBDA is a world leader in missile systems, with over 60 year’s experience developing cutting–edge missiles in cross–border partnerships that makes the company a natural partner to accelerate domestic development programmes. MBDA and KAI are also working together to integrate the Meteor beyond visual range missile onto the KF – 21 Boromae fighter aircraft”.

Și cum nu ne punem mare bază în traducătorii acoperiți ai delegației oficiale, hai să o facem tot noi. Pentru Iohannis, Ciolacu, Ciucă și Tîlvăr…

Chiar și apelând, ca Pahonțu, la Google Translate, concluzia fiind una singură… Cea din chiar raportul contrainformativ – dar nu al DGIA! – intrat în posesia noastră…

” … achiziție directă de sisteme antiaeriene MANPADS. Oferta europeană MBDA cu sistem Mistral 3… Oferta coreeană LIG (OFERĂ COPIE DUPĂ SISTEMUL FRANCEZ, DAR DUPĂ MODELUL MISTRAL 1, NU MISTRAL 3 !… Oferta franceză cu produsele originale este cu 30% la ieftină și cu livrare cu 12 luni înainte de copiiile aeriene ale modelului vechi… Achiziția se poate face doar prin OUG, suma totală (…)”.

Dar Chang e Chang! Mai influentă decât toate structurile românești laolaltă! Astfel că ”marii bărbați de stat” români vor cumpăra tot elicoptere de atac coreene, produse în franciză după modelul vechi al elicopterelor europene! Cu un preț cu 30% mai mare decât originalele! Și cu un termen de predare cu 12 luni mai lung!

Dar ce mai contează la o asemenea sumă un ”paraîndărăt” de o geantă–două… Că doar ”Răvășitoarea” nu și-a abandonat din nou elevii doar ca să arunce cu niscai cenușă în foc…

Astfel că, dacă nu vor renunța la acest plan nebun și Carmen Iohannis chiar va ieși la o repriză de ”shopping”, ca fetele, cu doamna Chang, se va ști! Mai ales dacă ”TVA-ul va fi returnat” pe… DSP BETA PRIVATE EQUITY FUND!

Astfel că ne așteptăm și ca Mariusică să nu uite că a depus jurământul militar doar în fața statului român! Și implicit că ”Patria a Priori”. Pentru că, altfel, atunci ”ce a fost pe Zăgazului chiar că nu mai rămâne pe Zăgazului”!!! Cu tot cu ”șampanică”, ” floricele”, ”prăjiturele” și alte amănunte cel puțin la fel de ”siropoase”.

Da, da, uite că știm! După cum știm și de cardul cu ”acoperire” turcească de 4.000.000 USD!!! Așa că aveți mare grijă ce-i puneți președintelui sub nas să semneze după întoarcerea de la Seoul!

Articol preluat din ASI-Romania

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentPiedone, după ce coaliția l-a retras pe Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: „Blat politic prin care îl susțin pe Nicușor Dan”
Articolul următorIohannis, după retragerea lui Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al Coaliției”
Senior partner Ziarul de Investigatii