Captură video: Facebook/Volodimir Zelenski
Captură video: Facebook/Volodimir Zelenski

Un grup de mercenari format din ruși a încercat, din nou, să-l ucidă pe președintele Ucranei, Volodimir Zelenski.

Grupul este unul de elită și a intrat în Ucraina pentru a încerca, din nou, asasinarea lui Zelenski.

Mercenarii ruși îl au în vizor și pe cel care este acum mâna dreaptă a președintelui ucrainean”, a avertizat recent armata Ucrainei, conform Știrile Pro Tv.

Un alt grup de militanți în legătură cu legături la Evgheni Prigojin, un propagandist rus apropiat de Putin și proprietar [al grupării Wagner], a început să sosească astăzi în Ucraina”, a scris Ministerul Apărării al Ucrainei pe Twitter, potrivit New York Post.

Oficialii ucraineni: ”Sarcina principală a criminalilor este să elimine conducerea militară și politică de vârf a Ucrainei”

Sursa citată mai arată că unele tentative de asasinat au conexiuni cu Wagner. Este vorba despre un grup paramilitar privat, susținut de Kremlin. Organizația a fost acuzată de unele dintre cele mai grave atrocități din lume.

De asemena, este condusă de un oligarh cunoscut drept ”bucătarul lui Putin”.

Mercenarii îl vizează și pe consilierul șef al lui Zelenski, Andrei Ermak, precum și pe prim-ministrul Denis Șmial

Putin a ordonat personal un alt atac. Toate încercările anterioare s-au încheiat cu eșecul și eliminarea teroriștilor. Organizarea asasinatelor persoanelor importante ale statului nostru face parte din strategia ocupanților. Planurile Kremlinului sunt bine cunoscute de armata ucraineană, serviciile speciale și agențiile de aplicare a legii”, se arată în mesajul citat de Fox și preluat de New York Post.

Ucraina: Ziua 28 de război

Conform informațiilor de ultimă oră, în apropiere de Brovary, rușii au distrus zeci de tone de produse alimentare aflate în depozite. Daunele preliminare se ridică la peste 600 de milioane de grivne, scrie Nexta.

Ocupanții ruși au bombardat un pod peste râul Desna, în Chernihiv, care făcea legătura cu capitala Kiev, potrivit Nexta. Podul era folosit pentru evacuarea civililor și ajutoare umanitare.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe papa Francisc să joace rolul de mediator în negocierile dintre Kiev şi Moscova.

Articolul precedentCîțu: „În PNL nu există nimeni care să se țină de funcții”
Articolul următorAndrei Baciu: „Lucrăm pentru transferul activităţii de vaccinare de la CNCAV”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time