Nicușor Constantinescu, din nou la DNA Constanța

De data aceasta a fost și citat

Fostul șef la Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a fost rechemat la DNA Constanța în dosarul „Herghelia Mangalia”. Într-o postare pe o rețea de socializare, făcută de Constantinescu, acesta menționa faptul că a fost citat, comparativ cu chemarea precedentă, din urmă cu o săptămână.

„Mâine,22.12.2020 ,ora 10:00,sunt chemat din nou la DNA Constanța, în același dosar Herghelia Mangalia. De data aceasta, măcar au resprectat procedura, citându-mă! Ne vedem mâine, la sediul DNA Constanța!”, a scris Constantinescu, pe Facebook.

La intrarea în sediul DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a vociferat în legătură cu interzicearea unor „drepturi”. „Mi s-a interzis de către poliţia politică să mai vorbesc cu presa”, lucru pe care l-a făcut cunoscut și într-o postare, de săptămâna trecută, în care preciza că mai multe televiziuni au încercat să îl intervieveze la Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, dar că nu s-a permis acest lucru, din cauza pandemiei Covid.

Marți, la ieșirea de la DNA Constanța, fostul șef al CJ Constanța a strigat doar atât: „Vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun”.

Modernizarea Hergheliei de la Mangalia

În urmă cu aproape 7 ani, Herghelia Mangalia a fost modernizată, printr-o hotărâre de Consiliul Judeţean, condus la acel moment de Nicuşor Daniel Constantinescu. Lucrările au fost realizate de către RAJDP Constanţa, condusă la acea vreme de Adrian Gâmbuţeanu. Modernizarea s-a realizat prin intermediului unui protocol cu Romsilva, cea care deţine herghelia din sudul litoralului.

Potrivit presei locale, în 2017, Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a desfăşurat o acţiune de audit la Consiliul Judeţean Constanţa asupra conturilor anuale de execuţie bugetară a administraţiei judeţene. „Printre abaterile care au determinat prejudicierea bugetului public s-a constatat, la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, înregistrarea nejustificată pe cheltuielile instituţiei a sumei de 3.779.000 de lei, urmare a unei sentinţe civile cu privire la lucrările de amenajare la Herghelia Mangalia, aceste operaţiuni fiind cauzatoare de prejudicii aduse bugetului judeţean, în condiţiile în care lucrările în cauză au fost efectuate fără să existe proiecte, autorizaţii, recepţii parţiale sau finale, la un obiectiv care nu este în patrimoniul instituţiei”, scria Ziua de Constanța, în martie 2019.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSecretele chiliilor: Episcop trimis în judecată pentru viol și agresiuni sexuale
Articolul următorDe Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, Iohannis a vorbit de „infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovați”