”Bolșevicii de la USR”- Tăriceanu confundă stânga cu dreapta

Tăriceanu se plictisește și e lovit de amnezie ca turma de marfar

Stânga nu e dreapta, nici în politică și nici în circulație.

Între speculație și adevăr: partidele din alianța de dreapta, care negociază viitoarea guvernare, ar fi decis duminică, desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Este vorba despre o știre pur speculativă, formată din două fraze. Știrea nu are la bază decât niște surse citate de Digi 24 și zbuciumul interior al lui Marcel Ciolacu care insistă că PSD va vota împotriva desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Sectia Speciala ar urma sa fie desfiintata. Decizie importanta la negocierile PNL, USR-PLUS si UDMR, in privinta Justitiei

Că partidele din coaliţia de centru-dreapta vor vota pentru desfiinţarea Secţiei Speciale, rămâne de văzut.

Că Tăriceanu asociază Secția cu salariile, pensile și alocațiile care stagnează, este un fapt dovedit. Legătura dintre Secție și pensie? Inexistentă.

Coaliția de guvernare nu s-a înțeles pe măriri ale salariului minim, ale pensiilor sau ale alocațiilor, dar s-a înțeles pe desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Adică au hotărât să sacrifice independența judecătorilor și să-i pună la dispoziția unor procurori care pot, din nou, să-i supună presiunilor și șantajelor”, a scris Tăriceanu pe contul de Facebook.

Bolșevicii de la USR

Și acum intervine partea interesantă în care, pensionar fiind, Tăriceanu se plictisește și-i lovit de amnezie ca turma de marfar:

Ideea este a bolșevicilor de la USR și nu mă miră deloc. Ei cred că politica a început cu ei și se termină cu ei. Nu au memorie și cultură instituțională cum nu au principii, ci doar execută comenzi. Uite așa ne întoarcem în timp cu 10 ani și dovedim că nu învățăm nimic din greșeli!

O simplă incursiune prin cultura generală (dacă o ai) spune că bolșevismul este egal cu Partidul Social Democrat al Muncii din Rusia. Adică un soi de adunătură de comuniști.

Termenul a fost deseori folosit de oamenii de dreapta din afara Uniunii Sovietice cu titlu peiorativ la adresa simpatizanților stângii. Cu alte cuvinte, bolșevismul servește stângii, în timp ce USR este departe de stânga, de PSD sau de un posibil comunism, fie el și nuanțat.

Antipatia pentru un anume partid, fie ea nejustificată sau neargumentată, este și va fi mereu explicabilă.

Ce nu se poate explica în cuvinte: cum de a ajuns Tăriceanu să confunde un partid de Centru-dreapta modern cu Mama Rusie?

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDe Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, Iohannis a vorbit de „infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovați”
Articolul următorFostul deputat PSD Marian Gheveciu, trimis în judecată
Jurnalist full-time / Pesimist part-time