Sursa: ANP

Horia Ștefan Chiș, fost director al Penitenciarului Baia Mare, a fost reținut de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj pentru nu mai puțin de patru infracțiuni, toate în legătură cu hărțuirea repetată a unei subordonate.

Ofițerul de poliție este cercetat pentru folosire abuzivă a funcției în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și șantaj, toate în formă continuată, faptele fiind comise timp de doi ani.

În dosarul instrumentat de DNA Chiș nu este singurul cercetat, fiind dispusă măsura reținerii și în ceea ce o privește pe Angla Carmen Kozma, de asemenea ofițer de poliție, angajată ca psiholog la Penitenciarul Baia Mare. Aceasta este cercetată pentru infracțiunii de șantaj în formă continuată, pe motiv că ar fi fost „trup și suflet” alături de șeful său.

Reținuți inițial pentru 24 de ore, cei doi ofițeri de poliție au fost duși în instanță cu propunere de arestare preventivă, Tribunalul Cluj urmând a lua o decizie în acest sens. Totul, pentru că fostul director își dorea să aibă o relație cu o subordonată:

În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se și profitând de situația de autoritate și de superioritate asupra victimei.

Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relație extraprofesională cu inculpatul Chiș Horia Ștefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului.

Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit. În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului.

Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia”, detaliază DNA.

Articolul precedentBulevardul Drumul Taberei din București va fi reabilitat peisagistic
Articolul următorCei mai mulți dintre cei uciși și răniți în urma cutremurului din Indonezia sunt copii