Cseke Attila anunță introducerea în spitale a unui medicament pentru tratarea formelor grave de Covid

„Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a declarat ministrul interimar al Sănătății

Cseke Attila

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că ministerul a decis aprovizionarea spitalelor cu un medicament ce are ca scop tratarea formelor grave de Covid. Până acum, medicamentul denumit Tocilizumabum, era disponibil în spitale prin două metode: prin repartiția gratuită către instituțiile spitalicești sau prin repartiția unei cote a dozelor achiziționate direct de la producător, ambele metode fiind greoaie și, în definitiv, ineficiente, în general.

Cseke Attila anunță achimbări

Ministrul a cerut schimbarea metodologiei, întrucât ar exista stocuri suficiente de Tocilizumabum, în așa fel încât calea de la depozite către spitale să fie una mai scurtă, mizând, de asemenea, pe faptul că spitalele din România nu au nevoie de presiune financiară, în această perioadă.

„În perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu, ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor care au avut în tratament pacienţi COVID-19 cu forme severe. Spitalele puteau cumpăra direct acest medicament de la producător. Până la data de 21 septembrie 2021, au fost achiziționate 4.323 flacoane din cele peste 6000. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Citește și: Capitala, înapoi la scenariul roșu

Articolul precedentObligatoriu și nu prea: certificatul verde este transmisibil
Articolul următorCîțu nu a rămas indiferent la situația din Suceava. Va fi format un grup de lucru la Ministerul Mediului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.