Foto: presidency.ro

Aflat la Craiova, președintele Klaus Iohannis le-a atras atenția reprezentanților administrației locale că e timpul să se pună pe treabă, acum că tot vor avea și cu ce, referindu-se la proaspăta veste potrivit căreia, aproximativ 80 miliarde de euro vor putea fi folosiți pentru reclădirea țării.

Klaus Iohannis: „De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni, nu pentru mine, ci pentru România”

Tranșant cum îl știm (cel puțin așa cum s-a dovedit a fi în ultima perioadă), Iohannis a menționat că este esențial ca acești bani să fie folosiți cu cap, ținându-se cont de nevoile țării. Implementarea de proiecte județene este un prim pas spre „exploatarea” acestui ajutor din partea Uniunii Europene. De altfel, acordarea acestor fonduri va fi posibilă doar în cazul în care se vor prezenta proiecte doveditoare, aceasta fiind condiția principală impusă.

„La sosire în aeroport am avut și o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale. (…) Am avut un mesaj clar: construiți proiecte pentru bani europeni. Știți că am negociat 80 de miliarde de euro, bani europeni, pentru România, bani care vor putea fi folosiți în următorii ani cu mare succes. I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova, pentru județ, pentru întreaga regiune – infrastructură, dezvoltare economică, dezvoltarea sistemului educațional, fiindcă acești investitori au nevoie de mână de lucru calificată și toate acestea pot fi făcute și vor fi făcute folosind prioritar bani europeni. De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni, nu pentru mine, ci pentru România și pentru dezvoltarea României, pentru restartarea României”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Craiova.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMii de elevi bucureșteni au beneficiat de tratamente stomatologice gratuite în nicio lună de la redeschiderea cabinetelor din școli
Articolul următorTăriceanu: „Nu e prost cine cere, e prost cine dă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.