Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Marea Britanie ia în calcul vaccinarea bărbaților homosexuali, cu scopul de a stopa răspândirea variolei maimuței.

Potrivit AFP, agenţia sanitară britanică UKHSA a recomandat ieri, 21 mai, vaccinarea contra variolei maimuţei a bărbaţilor gay consideraţi ”cu risc”.

Până în data de 16 iunie Regatul Unit a înregistrat 793 de cazuri de infecție cu acest virus.

Se recomandă vaccinarea bărbaților homosexuali care au parteneri sexuali multipli

Deşi toată lumea poate lua variola maimuţei, datele actuale arată niveluri de transmitere mai mari în rândul (dar nu numai) reţelelor sexuale ale bărbaţilor gay, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, se arată în comuncatul transmis de Agenţia publică britanică de sănătate (UKHSA), arată Gândul.ro.

Această vaccinare îi priveşte ”pe cei care au mai mulţi parteneri, participă la relaţii sexuale în grup sau frecventează localuri” în care întreţin relaţii, precizează sursa citată.

Variola maimuței se transmite prin contact direct prelungit cu o persoană infectată cu acest virus

În ceea ce privește România, ministrul Sănătații a insistat pe abstinență sau pe utilizarea prezervativului ca metode de stopare a răspândirii virusului.

Alexandru Rafila a precizat că variola maimuței se transmite mai ales pe cale sexuală, iar abstinența rămâne o soluție în cazul relațiilor întâmplătoare.

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat la 13 iunie.

Articolul precedentNeamţ: O femeie a anunţat la 112 că a fost urcată cu forţa într-o maşină şi este ţinută într-o baracă
Articolul următorRăzboiul din Ucraina a consolidat sprijinul cetățenilor pentru Uniunea Europeană
Jurnalist full-time / Pesimist part-time