Hotelierii de pe Transfăgărăşan se luptă de ani buni pentru deschiderea, mai mult de patru luni pe an, a celui mai spectaculos drum din România şi sunt supăraţi că deszăpezirea nu a fost finalizată înainte de Rusalii. Comercianții sunt nemulțumiți că au ratat și această minivacanță și sunt nevoiți să stea cu hotelurile goale.

În schimb, pe Transalpina s-a putut circula, deși este cu 200 de metri altitudine mai sus decât Transfăgărășanul

Pe Transfăgărășan nu s-a putut ajunge mai sus de Cabana Capra, din cauza zăpezii. Media de ocupare a unităților de cazare din zonă a fost de sub 50% din capacitate. 

„Din cauză că mai sus e închis, nu funţionează ideea de destinaţie turistică. Toţi hotelierii de pe Transfăgărăşan au turişti mai puţini. Când Transfăgărăşanul se deschide, turiştii sunt de două, trei, cinci, şapte ori mai mulţi decât anterior”, a declarat, patronul unui hotel de pe Transfăgărăşan. 

Hotelierii cer soluții pentru ca deszăpezirea să fie făcută în timp util pentru a putea concura cu unitățile de cazare din alte zone turistice. Lupta operatorilor de turism de pe Transfăgărăşan pentru deschiderea şoselei mai mult de 4 din 12 luni durează de ani buni. Hotelierii sunt afectaţi de perioada prea scurtă în care Transfăgărăşanul e deschis şi dincolo de Cabana Capra şi spun că realitatea din teren nu justifică în niciun fel blocarea circulaţiei publice pe Transfăgărăşan până la 1 iulie şi nici închiderea lui, la dată 20 octombrie. 

Articolul precedentLegea privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus până în urmă cu câteva luni de Iliescu, a trecut de Senat
Articolul următorAngela Merkel a făcut rapelul cu Moderna, după ce prima oară s-a vaccinat cu AstraZeneca
Cristina IANCU
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...