Victor Ponta este extrem de nemulțumit de modul în care se învârt banii acum, pe timpul guvernării PNL. Mai ales că recent, premierul Ludovic Orban a explicat că este imposibilă mărirea pensiilor și alocațiilor într-o clipită, declarații care l-au făcut pe liderul Pro România să își amintească (din nou) de vremurile în care era șef al guvernului. Și, dacă a reușit acum cinci ani, cu PSD, Ponta promite că va face tot ceea ce poate cu ajutorul Pro România: va lupta!

Aseară, la România TV, Orban a promis că va căuta o soluție pentru alocațiile copiilor, în condițiile în care ar fi o a doua dublare și „generează cheltuieli de aproape şapte miliarde de lei la nivelul bugetului. Sunt foarte greu de suportat astfel de creşteri”. Cât despre pensii, premierul a subliniat că nu vor putea fi majorate cu 40%, întrucât „nu are cum să fie susținută financiar, ar genera un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României. O astfel de majorare ar fi fost greu de făcut chiar în condițiile în care situația economică era favorabilă”.

Așa a fost mereu când PNL/ PDL au fost la guvernare- ei nu își permit să dubleze alocațiile cum a făcut Guvernul “Ponta” pe 1 Iunie 2015! Când sunt PNL/ PDL la guvernare își pot “permite” doar afacerile lor și aranjamentele lor, angajările de pile și relații, banii pentru baronii PNL/PDL și pentru primarii PSD dispuși să treacă la ei, pentru firme străine și “tribut”!

Așa a fost mereu cu PNL/ PDL – dar acum există ProRomânia – și ne vom lupta cu ei!”, avertizează Ponta.

Articolul precedentSupercom SA urmărește să obțină monopol, pentru că vrea, Consiliul Județean Hunedoara urmărește să-i dea, pentru că poate!
Articolul următorRegulile de acordare a Indemnizațiilor de merit sunt interpretabile, iar haosul legislativ avantajează pe cineva!