Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a declarat, la B1 TV, că Rămânia a sprijinit Ucraina, încă din prima zi de la debutul războiului, umanitar și economic.

Acesta nu a vrut să vorbească despre partea militară și dacă țara noastră trimite arme Ucrainei, precizând că este o zonă mult prea sensibilă.

  „ Eu vreau să subliniez faptul că România şi-a orientat sprijinul mai mult pe partea umanitară şi economică şi aţi văzut că face foarte mult în această privinţă. (…) Dar despre partea militară, eu aş prefera să nu comentez prea multe pentru că e o zonă foarte sensibilă”, a declarat Ionuţ Stroe, potrivit news.ro.

România acţionează în directă corelaţie cu partenerii NATO

Totodată, Stroe a amintit că fiecare gest față de Ucraina este în acord cu partenerii Alianței Nord-Atlantice. Mai mult, acesta a mai spus că există state din Occident ce sunt mult mai puternice din punct de vedere militar decât România și țările din Est, dar nu trimit arme armatei ucrainene.

„Cât priveşte efortul nostru, l-aţi văzut, s-a focusat mai mult către zona umanitară, către sprijinul economic, către o eventuală reconstruire a Ucrainei, către integrarea în UE. Kuleba a subliniat acest lucru chiar azi, pentru că această cale este practic o cale sigură pentru Ucraina, din punct de vedere al dezvoltării, al siguranţei şi al locului pe care ei şi-l doresc a îl avea în Europa civilizată”, a mai declarat Ionuț Stroe.

Reamintim că Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a evitat să răspundă la întrebarea dacă România va dona Ucrainei avioanele MiG-21. Oficialul a spus că „lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”

De asemenea, omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, a susținut că s-a discutat cu premierul Ciucă despre acest lucru, dar decizia rămâne la latitudinea fiecărei țări, în funcție de interesele sale.

Citește și articolul: Întâlnire de gradul zero între Bogdan Aurescu și omologul său ucrainean Dmytro Kuleba

Articolul precedentDNA trimite în judecată cinci angajați ai Primăriei Capitalei. Printre aceștia, figurează și Daniela Mincu, consilier la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. În ultima perioadă, Mincu a „jonglat” cu contestațiile privind atribuirea contractelor de gestionare a deșeurilor
Articolul următorSchimbările climatice și dezastrele naturale ce ne așteaptă în viitor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.