Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), un proiect pentru un viitor verde

Foto: Captură foto RAJA S.A.

Programul Operațional Infrastructură Mare, pe scurt „POIM” este numele unuia dintre cele mai complexe programe operaționale întreprinse de RAJA S.A., cu accesare directă a fondurilor europene structurale și de investiții, alocate României în perioada 2014-2020, prin Acordul de Parteneriat.

Județele care beneficiază de implementarea investițiilor aferente POIM

  • Constanța, în localitățile Constanța, Cernavodă, Băneasa, Eforie, Hârșova, Mangalia, Medgidia, Murfatlar, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Adamclisi, Agigea, Albești, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Chirnogeni, Ciobanu, Comana, Corbu, Costinești, Cumpăna, Dumbrăveni, Ion Corvin, Independența, Limanu, Lipnita, Lumina, Mereni, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Ostrov, Pecineaga, Poartă Albă, Topraisar, Tuzla, Valu lui Traian, Saligny și Tortomanu;
  • Ialomița, în localitățile Fetești, Țăndărei, Căzănești, Fierbinți și Dridu;
  • Ilfov, în localitatea Buftea;
  • Brașov, în localitatea Predeal;
  • Călărași, în localitatea Jegălia.

Program a fost gestionat de Ministerul Fondurilor Europene

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) a devenit posibil cu ajutorul Ministerului Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, adresându-se nevoilor de dezvoltare din cadrul infrastructurii de transport, a protecției mediului, managementului riscurilor și adaptarea la schimbările climatice, energie și eficiență energetică.

Despre fondurile UEConceptul general „fonduri europene” desemnează instrumentele de finanțare nerambursabilă alocate Statelor Membre ale Uniunii Europene (UE), pentru a reduce decalajele de dezvoltare economică și socială dintre acestea. Fondurile europene sunt gestionate în comun de Comisia Europeană și de fiecare stat membru în parte.

a declarat RAJA S.A.

Pentru țara noastră, Fondurile Europene Structurale și de Investiții reprezintă principala sursă de finanțare a Programelor Operaționale, care au ca pca scop implementarea Politicii de Coeziune economică și socială la nivel național, anunțat RAJA S.A.

Articolul precedentVoiculescu nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de infectare va sări peste 6
Articolul următorBode avertizează că se va trece la suspendarea activității agenților economici care nu respectă regulile pandemiei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.