Nu totul este pace și înțelegere în teritoriu, indiferent de anunțurile de la centru.

Chiar dacă lideri PSD și PNL – Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – au anunțat că, în spiritul unei bune relații politice, au căzut la un acord vizavi de alegerile din acest an, sunt organizații din țară continuă să fie în competiție și „dușmănie”.

La Neamț, spre exemplu, liderii filialelor PSD şi PNL au explicat că o colaborare nu poate merge foarte departe. Iar faptul că PSD și PNL nu sunt tocmai prietene pe plan local a fost confirmat atât de Daniel Vasilică Harpa – președintele PSD Neamț, cât și de George Lazăr – liderul PNL Neamț.

Am participat la ședința Consiliului Politic Național, acolo unde am decis, împreună, comasarea alegerilor europarlamentare și locale, precum și prezența pe o listă comună a candidaților PSD și PNL la europarlamentare.

Suntem de acord că o prezență masivă împreună în Parlamentul European înseamnă mai multe fonduri europene pentru români, înseamnă prezența în Schengen, înseamnă autostrăzi, spitale, o agricultură sustenabilă, înseamnă PROSPERITATE.

În ceea ce privește alegerile locale, organizația PSD Neamț – alături de majoritatea organizațiilor PSD din țară – și-a exprimat poziția: mergem singuri în alegerile locale!

Suntem partidul cel mai puternic din România și din Neamț. Avem cei mai mulți aleși locali și cei mai buni candidați!
Rămân consecvent în ceea ce am spus acum o săptămână, într-o conferință de presă: PSD exclude orice colaborare cu actualul președinte al PNL Neamț
”, a transmis pe Facebookcu încredere” Daniel Vasilică Harpa, cu o promisiune: „intrăm în formație de luptă, ne pregătim și câștigăm”.

Startul a fost „furat” însă de liderul PNL Neamț, care în urmă cu aproape o săptămână și-a expus părerea: fără prietenii cu PSD pe plan local. Tot pe Facebook, George Lazăr a subliniat că PNL Neamţ merge „prin noi înșine” la alegerile locale, convins la rândul său că „le va câştiga”:

Pentru noi, judeţul Neamţ şi nemţenii sunt pe primul loc şi vrem să fim în slujba oamenilor, iar PNL Neamţ va avea candidaţi proprii la alegerile locale, atât pentru funcţiile de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni cât şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ!

La Neamț NU putem și NU vom face alianţă cu PSD, un partid toxic, care în ultimii ani a distrus judeţul! Dezminţim categoric minciunile și manipulările PSD, care, prin intermediul unor persoane din conducerea partidului lor, răspândeşte zvonuri minicinoase în teritoriu, potrivit cărora PSD şi PNL ar urma să aibă candidaturi comune în Neamţ.

Pentru toate rele pe care le-a făcut, PSD Neamţ va sta în opoziţie mulţi ani de acum înainte, pentru că locul pesediştilor este la periferia istoriei!”.

Articolul precedentCTP despre comasare: „Nu înseamnă și că vor vota la fel de mulți PSDNL”
Articolul următorGuvernul a aprobat organizarea de concursuri în sectorul sănătate și asistență socială: peste 2.000 de posturi așteaptă să fie ocupate