Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj continuă ancheta în dosarul privind pensionările pe caz de boală din județ.

După ce săptămâna trecută mai multe cadre medicale au fost acuzate oficial pentru fapte de corupție, inclusiv un medic expert din cadrul Casei de Pensii Gorj, acum, procurorii au pus sub acuzare nu mai puțin de alți patru medici.

În urma actelor de urmărire penală efectuate de lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Gorj, Direcţia Generală Anticorupţie Bucureşti – Structura Centrală, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj, Direcţia de Operaţiuni Speciale Bucureşti şi Serviciul Judeţean de Operaţiuni Speciale Gorj, procurorul a dispus extinderea acţiunii penale cu privire la cei patru inculpaţi, trei dintre aceștia fiind angajați în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj:

Inculpata C.A., având calitatea de medic în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, cu atribuţii în domeniul analizării înscrisurilor medicale depuse de către solicitanţii de certificate de încadrare în grad de handicap şi de a întocmi referate şi a formula propuneri către comisia de acordare a certificatelor menţionate. Cu privire la aceasta, se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, (2 acte materiale), trei infracţiuni de instigare la fals intelectual şi două infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Inculpatul Ş.N., având calitatea de medic în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, cu atribuţii în domeniul analizării înscrisurilor medicale depuse de către solicitanţii de certificate de încadrare în grad de handicap şi de a întocmi referate şi a formula propuneri către comisia de acordare a certificatelor menţionate, cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Inculpatul G.T, având calitatea de medic oftamolog, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită. Inculpata G.E, având calitatea de medic de familie, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual”.

În cursul anchetei, față de toți aceștia procurorii au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în condițiile în care față de suspecții cercetați în primă fază – un medic expert și o asistentă medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj, o infirmieră din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, precum și un medic oftalmolog – procurorul de caz a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore.

Articolul precedentRareș Bogdan, despre proteste: „Dacă nu ne descurcăm o să intervină și Klaus Iohannis”
Articolul următorCiucă cheamă senatorii la o sesiune parlamentară extraordinară, pentru a liniști agricultorii și transportatorii: „Protestele sunt justificate”