Consiliul Superior al Magistraturii a comunicat un calendar estimativ pentru verificarea propunerilor transmise de ministrul Justiției în ceea ce privește numirile procurorilor șefi de la Parchetul General, Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media din cadrul CSM a anunțat că de azi a fost lansată
dezbaterea publică a proiectelor de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturilor.

Procedura de avizare a propunerilor ministrului Cătălin Predoiu va continua pe 11 februarie, cu analizarea rezultatului dezbaterii publice și intervievarea candidaților – în intervalul orar 10:00 – 15:30. Abia între 11 și 14 februarie CSM va transmite avizele către Ministerul Justiției.

Cătălin Predoiu a anunțat că îi are în vedere pe procurorii Gabriela Scutea -pentru funcția de Procuror General al României, Crin Bologa – pentru funcția de Procuror-șef al DNA, și Giorgiana Hosu – pentru funcția de Procuror-șef al DIICOT.

Cel mai încântat s-a arătat ministrul de viitorul procuror general, însă a remarcat că toți candidații care au susținut interviuri pentru cele trei funcții de conducere au avut prestații bune. „Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional depus. O prestație aplicată, concretă, pertinentă și plină de hotărâre. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute. A demonstrat cunoaștere, viziune, forță și substanță profesională. Proiectul de management a fost cel mai bun din toate cele prezentate, acoperind complet atât partea de administrare și construcție internă, cât și cea externă. Cunoaște bine MCV și este bine cunoscută la Bruxelles.

Domnul procuror Crin Bologa cunoaște DNA, a lucrat în DNA și nu a avut nicio intersecție cu pasivele DNA. A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluții aplicate. Prestația la interviu a fost impresionantă, puternică și echilibrată în același timp. Aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic în condiții de deplin respect al drepturilor și garanțiilor procesuale.

Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpânește cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost comprehensiv și prestația echilibrată, susținută de o cunoaștere panoramică a problemelor și activității DIICOT.

Notez pozitiv și prestațiile celorlalți candidați. Câțiva dintre ei au, fără îndoială, datele pentru a fi în fruntea parchetelor, dar cei trei nominalizați au fost, în ansamblu, cu un pas mai în față. Aș putea spune că a fost un sprint cu sosire la fotografie, cu excepția funcției de Procuror General, unde candidatul nominalizat a prezentat de departe cel mai bun plan de management și cea mai completă prestație”, a declarat ministrul.

Articolul precedentFostul consilier al lui Grindeanu pe când era președinte al CJ Timiș a fost eliberat din funcția de conducere de la Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Grindeanu îl adusese la București după ce fusese numit premier
Articolul următorViorica Dăncilă, prezentă pe Facebook, îl atacă pe Victor Ponta