Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății (captură video)

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, a precizat că majoritatea parlamentară „PNLSD” trebuie să adopte de urgență Legea Certificatului Verde. Mai mult, ea a amintit că valul cinci al pandemiei este o certitudine din cauza răspândirii tulpinei Omicron în toată Europa.

Totodată, Mihăilă a mai precizat că peste 16 mii de persoane nevaccinate și netestate au intrat în carantină, în ultimele zile, la sosirea în România.

Ioana Mihăilă: „Domnule Rafila, domnule Ciolacu, ce mai așteptați?”

Fostul ministru al Sănătății a scris pe pagina sa de Facebook că „dincolo de datoria față de sănătatea publică, de azi, guvernul PNLSD are și o datorie morală față de societate.”

Mai mult, ea de părere că cel mai bun răspuns la protestul de astăzi din fața Parlamentului este adoptarea Legii Certificatului Verde.

„Sănătatea publică și democrația nu pot fi luate ostatice de nimeni. Domnule Rafila, domnule Ciolacu, ați vorbit de asumarea răspunderii pe acest proiect. Ce mai așteptați? E momentul să arătați că vă asumați răspunderea pentru binele acestei țări”, a mai scris Ioana Mihăilă.

Peste 1.500 de persoane au protestat în fața Parlamentului

De asemenea, ea a mai precizat că astăzi, 21 decembrie, se comemorează Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România. „Dacă vreți ca această zi să nu fie întinată, arătați că libertatea și democrația sunt valorile fundamentale ale acestui stat”, a conchis Ioana Mihăilă pe pagina sa de Facebook.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a precizat că nu înțelege agitația creată în jurul asumării răspunderii de către Executiv pentru certificatul verde. Totodată, George Simion, copreședintele AUR, a declarat că în urma discuției pe care a avut-o cu Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, „nu va exista o asumare a răspunderii Guvernului pe proiectul certificatului COVID-19.”

Reamintim că astăzi, 21 decembrie, un protest a avut loc la Parlament împotriva aprobării legii care impune Certificatul digital Covid la locul de muncă. Protestatarii au forțat intrarea în curtea Parlamentului, dărâmând o poartă de acces. Oamenii care au reușit să intre în curte au vandalizat mai multe mașini, printre care și un automobil al Ambasadei SUA.

Lucian Bode le-a cerut jandarmilor să nu folosească forța cu protestatarii

Articolul precedentLucian Bode le-a cerut jandarmilor să nu folosească forța cu protestatarii
Articolul următorUn consilier local din Gorj susține că i s-a propus șpagă pentru a nu mai sesiza ilegalitatea depozitului de reciclare din Bălești: „Mi s-au propus sume colosale”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.