procesul mogulului dan adndronic

Aflat în arest la domiciliu, omul de afaceri Remus Truică s-a prezentat luni la DNA, pentru noi declaraţii şi acte procedurale în dosarul retrocedării ilegale de imobile din Ilfov, printre care şi Ferma Băneasa, cu un prejudiciu de peste 135 milioane de euro. 

UPDATE Remus Truică şi “prinţul” Paul rămân în arest la domiciliu

Le-a trecut glonţul pe la ureche. Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici vor fi cercetaţi în continuare sub control judiciar. Instanţa supremă a respins luni contestaţiile privind măsurile preventive din dosarul retrocedării ilegale de imobile din Ilfov, printre care şi Ferma Băneasa, cu un prejudiciu de peste 135 milioane de euro. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins atât contestaţiile formulate de Remus Truică, “prinţul Paul”, avocatul Robert Roşu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, cât şi pe cele ale procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov şi a menţinut măsurile preventive dispuse de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Potrivit unor surse judiciare, Remus Truică a fost citat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov să se prezinte luni la sediul central al DNA din Bucureşti, pentru noi acte procedurale în dosarul în care omul de afaceri a fost pus sub învinuire pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.
Tot luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) urma să ia o decizie privind cererea DNA de arestare preventivă a lui Remus Truică, a “prinţului” Paul, a lui Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roşu şi Claudiu Mateescu, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri din Ilfov. ICCJ a luat în discuţie vineri contestaţiile formulate de procurori după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov respinsese solicitarea DNA de arestare preventivă a persoanelor acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale şi a amânat pentru luni pronunţarea deciziei definitive.
Curtea de Apel Braşov a decis ca “prinţul” Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu să fie plasaţi în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, să fie cercetaţi sub controlul judiciar.

Articolul precedentTruică şi “prinţul” rămân în arest la domiciliu. Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici vor fi cercetaţi sub control judiciar
Articolul următorChiliman, urmărit penal într-un alt dosar, acuzat de abuz în serviciu şi distrugere.