Sursă foto: Twitter/ BNPB Indonesia
Sursă foto: Twitter/ BNPB Indonesia

Un cutremur a lovit principala insulă indoneziană Java, în urma seismului pierzându-și viața peste 40 de persoane, transmite BBC.

Potrivit oficialilor, alte câteva sute de persoane sunt rănite și necesită intervenția medicilor.

Cutremurul a avut magnitudinea 5.6 și a lovit orașul Cianjur din Java de Vest, la o adâncime mică de 10 km, potrivit datelor US Geological Survey.

Cutremurul a putut fi simțit în capitala Jakarta, la aproximativ 100 km distanță. Oamenii din clădirile foarte înalte au fost evacuați, în regim de urgență

Zona în care s-a produs cutremurul este dens populată și predispusă la alunecări de teren. În plus, casele sunt foarte prost construite.

Salvatorii au încercat să evacueze oamenii din clădirile prăbușite și au reușit să salveze o femeie și un copil, arată rapoartele locale.

Herman Suherman, șeful administrației din orașul Cianjur, a declarat presei locale că mai mult de 40 de persoane au fost ucise

Victimele provin din mai multe zone din țară. Aproximativ 700 de persoane au fost rănite. Ambulanțele continuă să transporte vicitimele din mediul rural la spitalele din orașe. Sunt multe familii din sate care nu au putut fi evacuate”, a declarat Suherman pentru Kompas TV, potrivit BBC.

Anterior, agenția de știri AFP l-a citat, spunând că majoritatea rănilor au fost fracturi osoase. Mai multe persoane încă se află prinse în interilorul clădirilor.

În regiunea Cianjur, mai multe case și magazine au fost complet distruse.

De asemenea, zeci de clădiri au fost avariate, printre care un spital și un internat islamic.

Articolul precedent200 de voluntari au participat la prima plantare din Pădurea Comunitară Cama
Articolul următorParcul Național Munții Măcinului va fi extins, iar Consiliul Științific a decis reintroducerea lupului, a cerbului carpatin și lopătar
Jurnalist full-time / Pesimist part-time