Sursă foto: Facebook/Viorica Dăncilă
Sursă foto: Facebook/Viorica Dăncilă

Aflată în cadrul unei emisiuni desfășurate în studioul Antena 3 CNN, Viorica Dăncilă a abordat subiectul aderării României la Spațiul Schengen.

Fostul premier spune că a anticipat votul Olandei de neacceptare a României, punând acest lucru pe seama experienței și intuiției sale.

Dăncilă consideră ”de neacceptat” votul Olandei cu privire la refuzul intrării României și Bulgariei în Spațiul Schengen

Am reafirmat cu acea ocazie că se impune, la toate nivelurile, să se intensifice eforturile și să se cristalizeze o voce congruentă, fermă, care să transmită răspicat faptul că România nu mai este dispusă la niciun fel de compromis cu privire la aderarea la Schengen, un drept legitim al nostru, ca membru al Uniunii Europene, pentru care, tehnic vorbind, îndeplinim condițiile de 11 ani”, a transmis Viorica Dăncilă, într-un text distribuit pe contul de Facebook.

Fostul premier a precizat că, o oră mai târziu, Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție prin care, în mod absolut nejustificat, așa cum a procedat ani de-a rândul, ”spulberă visul României de a adera la Spațiul Schengen”.

De ce am simțit nevoia să readuc în atenție un subiect despre care nici măcar nu era pe agenda emisiunii? Intuiție? Posibil. Experiență? În mod sigur”, completează Viorica Dăncilă.

Fostul Premier al României: ”Este vital să ne recăpătăm demnitatea ca stat”

Declarațiile vin în contextul în care Mark Rutte, premierul olandez, a declarat în Parlamentul de la Haga că România și Bulgaria nu sunt pregătite pentru a avea dreptul la libera circulație în UE.

Rutte a argumentat, precizând că trebuie analizate evaluările MCV și cele privind Sistemul de Informații Schengen.

Decidenții României trebuie să înțeleagă că a venit vremea ca țărilor neprietenoase să le transmitem un mesaj clar în sensul în care nu ne cumpărăm un dept legitim, așa cum este accesul la spațiul Schengen și începând din acest moment vom avea un răspuns simetric”, a conclus Viorica Dăncilă.

Articolul precedentCând polițiștii bat palma cu hoții de lemne: Un transport ilegal de material lemnos a avut ca destinație sediul poliției din Suceava
Articolul următorPrimăria Sectorului 6 are bani de curent: Târgul de Crăciun va fi realizat de creatorul UNTOLD
Jurnalist full-time / Pesimist part-time