Sursă foto: www.capital.ro
Sursă foto: www.capital.ro

Într-un top al erorilor, într-un clasament al celor vinovați de ceea ce traversează România, Moise Guran îi atribuie locul 1 lui Klaus Iohannis.

Rata mortalității din țară este printre cele mai mari din lume, patrurile ATI sunt complet ocupate, morgile sunt depășite de numărul de morți.

Jurnaliști din întreaga lume scriu că un infectat cu coronavirus din România moare la fiecare 5 minute. Totuși, aceeași Românie refuză să se deștepte, în ciuda versurilor din imn.

Jurnalistul consideră că, deși Cîțu a greșit în repetate rânduri, Iohannis rămâne marele vinovat, amintind că președintele este (alături de guvern, nu de prim-ministru) a doua latură a executivului bicefal, potrivit Constituției României.

Clasamentul celor vinovați pentru faptul că România este pacientul lumii, un pacient aflat în stare gravă

Conform jurnalistului, vina pentru criza cu care se confruntă românii se împarte, gradual, în felul următor:

10. Eroarea de a nu înțelege că oamenii nu înțeleg nimic din ce se întâmplă;

9. Eroarea de a nu combate nicicum teoriile conspirației;

8. Biserica și alți influenceri anti-vaccin;

7. Medicii de familie lipsiți de etică;

6. Medicul colonel Valeriu Gheorghiță și CNCAV;

5. Ministerul Sănătății;

4. Ministerul Educației;

3. Ministerul de Interne;

2. Guvernul României;

1. Președintele Klaus Iohannis.

Președintele are atribuții subliniate în special în situații de criză, ceea ce implică și prevenirea acestora. Dar dl Iohannis a jucat un rol activ în antivaccinare, și unul pasiv, adică n-a făcut, în neadoptarea unor măsuri de gestionare a valului IV”, a precizat Moise Guran în postarea intitulatăSă înțelegem cine și cât a greșit, ca să nu mai repetăm la infinit aceleași prostii”.

414 persoane au murit în ultimele 24 de ore. 414. Independent de clasa politică, de partide sau de afilieri. 414, din care 390 erau nevaccinați și 33 vaccinați, iar 32 dintre cei vaccinați prezentau comorbidități. Doar 33 din cei 414 și-au făcut datoria morală, civică. Atât. 414 au invocat, cel mai probabil, motive, au găsit scuze, au militat împotriva sănătății și au plătit un ultim preț. Prețul locului de la morgă care, paradoxat, este gratuit.

Când politicul nu știe ce să decidă

Suntem vinovați eu, tu și toți cei care i-au votat pe acești ticăloși? Probabil că da, eu mai mult decât tine (pentru că am mulți urmăritori pe facebook) dar să fim atenți cu vinovățiile astea colective, pentru că ele nu trebuie să devină un scut după care pot fi ascunse aceste zece vinovății expuse mai sus și pe care eu le consider bine determinate”, mai arată Guran.

Oricât i-am învinovăți pe Cîțu, Iohannis, Ciolacu, Vlad Voiculescu sau vreo față bisericească, 390 români au spus ”nu” vaccinării. Doar azi. More to come.

Și, cu morții proaspăt îngropați, România continuă un delir verbal absurd, nu-și recunoaște greșelile și urează ”moarte medicilor”. Pe străzi, prin proteste, cu pancarte.

E vina clasei politice? Posibil. E vina celor care refuză vaccinarea? Probabil. Dar, într-un final, nu politicul ar trebui să dicteze.

Poți vota politicianul. Dar nu poți vota pentru viață și avea siguranța că vei câștiga.

Articolul precedentRAJA a semnat Contractul de lucrări: Apă de calitate pentru tot judeţul Constanţa
Articolul următorVlad Voiculescu, despre intervenția președintelui: „prea târziu”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.