Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România lansează un apel către femeile gravide: „Nu amânați vaccinarea până după naștere”

Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare

Foto: Pixabay.com

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România a lansat un apel către toate viitoarele mame, de a nu amâna vaccinare după naștere. „Ar fi prea târziu”, au scris aceștia. Mesajul a fost preluat de pagina oficială de Facebook, RO Vaccinare.

Societatea de Obstetrică și Ginecologie: „Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu”

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România le-a asigurat pe gravide că, până acum, milioane de femei însărcinate s-au vaccinat deja, pe tot globul, adăugând că toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă că:

  • Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei;
  • Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori;
  • Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 oriVaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori;
  • Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere;
  • Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt;
  • Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

„Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, a declarat prof. universitar dr. Radu Vlădăreanu, președinte al Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

Citește și: A început pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou

Articolul precedentA început pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou
Articolul următorAlexandru Rafila susține că vaccinarea poate fi o soluție doar dacă se aplică și restricții dure
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.