Sursa: Google maps

Măsuri preventive, inclusiv rețineri, pe numele a mai mulți medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, într-un dosar în care procurorii fac cercetări pentru luare de mită.

Potrivit Agerpres, patru medici au fost reţinuţi de procurori, sub acuzaţia că primeau bani şi bunuri de la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale, în timp ce alţi patru medici sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar.

Oficial, ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticoruptie au efectuat patru percheziții domiciliare – două la „Marius Nasta”, București, în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Infracțiunile cercetate sunt din perioada anilor 2022 – 2023, când „mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la diferiți pacienți ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervențiilor chirurgicale)”.

Anchetatorii spun că în cauză au fost efectuate inclusiv investigații financiare, „din care au rezultat diferențe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizați de cercetări”.

Ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi la sediile din 12 județe ale Direcției Generale Anticoruptie au fost conduse, în vederea audierii, nu mai puțin de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Articolul precedentExclusiv zin.ro – Mai vor brașovenii să continue cu primarul userist Allen Coliban?
Articolul următorMinistrul Boloș, despre demisia sa: „Nu ştiu de unde aceste bazaconii”