„Ursu’ băăă”, mesajul atipic trimis de RO-ALERT, locuitorilor din Brașov

Până la această oră nu există un punct de vedere oficial al autorităților, cu privire la mesajul ilar trimis de aplicația RO-ALERT, oamenilor din Brașov

Foto: captură YouTube

Autoritățile din Brașov le-au trimis locuitorilor orașului un mesaj cel puțin atipic, dacă nu chiar ilar, în care oamenii erau anunțați că pe o anumită stradă din municipiu ar fi fost zărit un urs, astfel încât aceștia ar trebui să evite zona respectivă pentru a nu se întâlni cu animalul, considerat periculos. Mesajul, lipsit, de altfel, de diacritice și scris extrem de neatent, îi anunța pe brașoveni în felul următor: „Ursu’ băăă”.

„Ursul baaa! Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarișului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, se arată în mesajul transmis de autorităţile din Braşov, locuitorilor municipiului în cauză.
„Ursu' băăă”, mesajul atipic trimis de RO-ALERT locuitorilor din Brașov

Încă nu se știe dacă vorbim, în acest caz, despre o glumă pusă la cale de un angajat „vesel” al ISU Brașov, ori dacă avem de-a face cu hackeri puși, la rândul lor, pe șotii, întrucât până la această oră nu există o explicație oficială a autorităților din Brașov, cu privire la mesajul cel puțin ieșit din comun, trimis brașovenilor.

Cu toate astea, potrivit Adevărul.ro, va exista o anchetă disciplinară cu privire la acest caz, de vreme ce în județul Brașov, problema urșilor este una cât se poate de reală, astfel că serviciul RO-ALERT își poate pierde din credibilitate în prezența mesajelor de acest fel.

UPDATE: „Scopul mesajului a fost de a informa cetățenii județului Brașov cu privire la prezența ursului pe strada Stejărișului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adaugat cuvintele . Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populația a înțeles conținutul și scopul preventiv al mesajului”, au transmis cei de la ISU Brașov.

Citește și: Codrin Ștefănescu crede că deja se pun bețe în roate partidului pe care l-a înființat pentru Liviu Dragnea

Articolul precedentAvocat, fost judecător și ex-membru CSM: „La congresul PNL vom avea fie un concert de coarde, fie un teatru de păpuși, fie o operă comică”
Articolul următorPolițist din Covasna, condamnat definitiv pentru șantaj. Câțiva ani nu mai are voie să îmbrace uniforma
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.