Avocatul Viorel Mocanu a rămas fără postul de agent guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, post pe care fusese numit din februarie. Ca urmare a solicitării sale de a renunța la funcție, prim ministrul Viorica Dăncilă a emis decizia aferentă, care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Potrivit acesteia, este vorba despre „eliberarea, la cerere, a domnului Viorel Mocanu din funcția de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”. Potrivit Hotnews, Mocanu ar fi anchetat de procurori după apărarea acestuia în cauza lui Liviu Dragnea de la CEDO.

În octombrie 2017, Dragneaa depus o plângere la CEDO, în strânsă legătură cu obținerea unei revizuiri la Înalta Curte în ceea ce privea Dosarul Referendumul. În speța CEDO, avocatul fostului lider PSD invoca jurisprudența din cazul „Cerovsek și Bozicnik v. Slovenia”. Inițial, Catrinel Brumar – agentul guvernamental de la acea dată, pusese concuzii împotriva argumentelor lui Dragnea, însă totul se schimbă după ce este înlocuită cu Viorel Mocanu.

Avocatul care i-a reprezentat printre alții pe Florin Salam, Oana Zăvoranu, Rovana Plumb și Sorin Oprescu a transmis CEDO 7 pagini de observații, plus anexe, în care susținea argumentele lui Liviu Dragnea.

Articolul precedentFonduri ungurești – sursă de finanțare pentru răspândirea de știri false în Greacia, Slovenia și Macedonia de Nord
Articolul următorDoi cetățeni italieni, cercetați alături de un consilier al ministrului Transportului. Patru persoane sub control judiciar