bancomat distrus
Foto: Facebook

Chestorul de Poliție Liviu Vasilescu a fost numit oficial inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Decizia semnată de Viorica Dăncilă a fost publicată în Monitorul Oficial, iar chestorul Vasilescu are de azi înainte rang de secretar de stat.

Liviu Vasilescu este cunoscut mai ales pentru funcția de conducere pe care a deținut-o timp de mai mulți ani la Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei din România, până în aprilie 2018. De anul trecut a fost mutat la Direcţia de Arme şi Muniţii. Chestorul Liviu Vasilescu a condus însă DOS din 2005, pe vremea când era încă comisar șef de poliție.

Gradul de chestor i-a fost acordat în decembrie 2010 de către Traian Băsescu, iar 6 ani mai târziu era recompensat și de un alt președinte al țării. În 2016, pe 12 ianuarie, Klaus Iohannis semna mai multe decrete de decorare, cu prilejul Zilei Naţionale a României, iar „în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate”, Vasilescu primea Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” fiindu-i conferit gradul de Cavaler.

Articolul precedentLiderul Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, reținut pentru agresiune sexuală asupra minorilor
Articolul următorFonduri ungurești – sursă de finanțare pentru răspândirea de știri false în Greacia, Slovenia și Macedonia de Nord