Nelu Iordache (foto Digi 24)

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost ridicat, miercuri, de către procurorii DNA și dus la audieri într-un nou dosar de corupție, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Acesta a fost ridicat de pe aeroportul Otopeni, la sosirea din Italia, potrivit Știrile Pro TV (video) .

Nelu Iordache, considerat unul din „regii asfaltului”, patron al companiei Romstrade, a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie, având şi o condamnare de 12 ani şi 6 luni închisoare, care nu este însă definitivă, dar acesta a făcut apel.

Astfel, în luna martie, Iordache a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air, unde la acel moment era asociat și administrator, achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro.

Procurorii anticorupţie au notat în rechizitoriul, în perioada februarie – aprilie 2011, Nelu Iordache a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA (fost Blue Air), achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare totală de 46.356.636 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei.

„Prin aceste demersuri, Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziţionate de la două societăţi administrate de Ali Imad”, precizează DNA.

Nelu Iordache a mai fost trimis în judecată de DNA în mai multe dosare. În ianuarie 2020, acesta a fost achitat în dosarul DNA privind modernizarea șoselei Transalpina, după ce faptele s-au prescris.

PSD îi arată „pisica” DNA lui Florin Cîțu

Articolul precedentDrumul spre cabana Padina, prin Cheile Tătarului, rupt de viitură
Articolul următorEfecte post-Brexit: Marea Britanie refuză să negocieze cu UE pe tema Gibraltarului