Schimbări în ceea ce privește conducerea Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, ieri fiind publicată decizia de numire a noului guvernator.
Nicio surpriză după ultimul anunț făcut de USR PLUS privind persoana care are această susținere, anunț confirmat odată cu apariția în Monitorul Oficial a actului semnat de premierul Florin Cîțu și contrasemnat de secretarul general al Guvernului, Tiberiu Horațiu Gorun.
Atena Adriana Groza îi ia astfel locul lui Ion Munteanu ca guvernator al Deltei Dunării, tot ieri fiind publicată și decizia de a-l revoca pe acesta din funcția cu rang de subsecretar de stat.
Potrivit primei decizii, revocarea lui Munteanu a fost propusă de ministrul mediului, apelor și pădurilor pe 8 iulie 2021, la aceeași dată la care a fost făcută și propunerea pentru noul guvernator. Mai lipseau formalitățile.
„Având în vedere propunerea ministrului mediului, apelor și pădurilor, formulată prin Adresa nr. 30.225/BT din 8 iulie 2021, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/4.820 din 9 iulie 2021, în temeiul art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 4 alin. 3 și 4 din Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.
Articol unic. – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Atena-Adriana Groza se numește în funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării””, se arată în decizia publicată în MOf.
Din ce explica USR PLUS, Atena Adina Groza a lucrat la începutul carierei sale inclusiv în Ministerul Mediului, „unde doar după câteva luni de la angajare a reușit să facă din România primul stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, participant la Programul LIFE al Comisiei Europene” și că „are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional, dar și în implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene sau naționale”.