Gata cu arestul ex-președintelui Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, cel puțin până la noi decizii ale instanței.

Arestat preventiv luni de zile, apoi plasat în arest la domiciliu, Buzatu este acum sub control judiciar, dacă ultima soluție a Tribunalului Vaslui va rămâne definitivă.

Acuzat de fapte de corupție, arestat și trimis în judecată după un flagrant în care i s-a găsit o valiză cu bani din portbagajul mașinii, Dumitru Buzatu a fost ieri din nou în instanță, unde a fost analizată măsura preventivă – arestul la domiciliu, care a înlocuit arestarea preventivă:

Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu a inculpatului Buzatu Dumitru cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Impune inculpatului Buzatu Dumitru, respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului Buzatu Dumitru, următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a jud. Vaslui, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei; b) să nu comunice cu inculpatul Judele Radu, precum şi cu martorii B.I., S.E., A. E., A.B., A. V. B. I., C. V., C. R. -I., C. D. -D., C. B. -A., D.E, H. A., I. M., K.E., L.A., M. A.-C., M. M., M. M.-M., O. A.-M., O. V., P. G., P. P., P. P.-B.-V, T. C.-A-, T. N., Ţ. M. şi Z. L.; c) să nu exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta; d) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; e) să nu participe la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect.

Desemnează ca organ de supraveghere în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Buzatu Dumitru, Poliţia com. Zăpodeni, jud. Vaslui. Legalitatea şi temeiniciei măsurii controlului judiciar urmează a fi verificată periodic, înainte de expirarea termenului de 60 zile. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocat ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Articolul precedentCandidat la șefia USR: „Dan Barna vine după ce am pierdut alegerile europarlamentare absolut ruşinos şi zice că vom învinge la parlamentare”
Articolul următorPANICĂ! S-a ajuns la ROȘCATĂ!