Sursa: Facebook

Radu Hossu, candidat la şefia USR, sancționează declarațiile publice ale mai-marilor din partid. Cunoscut activist civic, Hossu este interesat să participe la alegerile interne pentru șefia USR după ce liderul Cătălin Drulă și-a anunțat demisia, urmare a rezultatelor slabe obținute în alegeri.

Și, chiar dacă activistul a asigurat că „în această campanie nu va fi cu sânge pe pereţi”, aceasta nu a însemnat automat că nu vor exista critici.

Nu este pentru prima dată când Hossu critică ceea ce se îîntâmplă în partid. Coordonator al departamentului de comunicare al filialei USR Brașov, acesta atrăgea atenția asupra liniei spre care se îndreaptă partidul încă din primăvara anului 2022, după apariția unui sondaj legat de intenția la vot. Și la acel moment, Hossu considera că în partid trebuie „un restart”:

2016 toamna: Alegeri parlamentare. Un singur partid. USR condus de Nicușor Dan. 1.500 de membri. Rezultat? 9%. 2022 primăvara: Sondaj CURS. Două partide. USR și PLUS sunt conduse de Echipa Dan Barna. De cel puțin 20 de ori mai mare decât în 2016. Rezultat? 9%. (…)

Partidul USR PLUS trebuie criticat cu argumente. Pusă oglinda în față și explicat de ce nu mai este cel care oferă speranța că se poate mai bine. De către cine, dacă nu chiar de către votanții lui?

Conducerea internă trebuie să accepte că a dat-o de gard. Grav. Că acest partid s-a dus în gard și se îndreaptă spre irelevanță. Nu mai e timp să povestim cum o să fie bine tot cu ei, pentru că ei și-au dat deja măsura valorii. Electoral, această valoare a fost ZERO în 2020 și acum este cu minus”, arăta Hossu.

Potrivit propriilor declarații recente, sunt multe de făcut în USR, care „s-a îndepărtat total, în ultimii ani, de ceea ce a fost când a apărut această mişcare”. Pentru acestea, vinovați sunt cei care trebuiau să ducă USR „pe culmile gloriei”, a subliniat Hossu, citat de Știri pe Surse:

În acest moment, conducerea colectivă a USR, fie că e vorba despre preşedinte şi Biroul Naţional (…) au îndepărtat electoratul de formaţiune şi dorinţa mea este să ne întoarcem la electoratul nostru, este obligatoriu. (…)

Trebuie să luăm în considerare şi personalităţi din exteriorul USR-ului, nu doar din interior, trebuie să le verificăm cu instrumente sociologice, printr-o dezbatere cu membri şi astfel să luăm decizia. Altfel, doar aşa, din pix, să spunem că ăla e bun şi ăla nu, mi se pare că este o politică neserioasă”, a atras atenția Radu Hossu.

Radu Hossu consideră că recâștigarea electoratului propriu se poate face doar cu lideri „ca la carte”, lăsând a se înțelege că există cel puțin un exemplu de „așa nu”:

E nevoie de oameni serioşi în politică. Dan Barna vine la o zi după ce am pierdut alegerile europarlamentare absolut ruşinos, cu un scor de 8%, şi zice că vom învinge la parlamentare. Aşa ceva nu se poate”, a mai subliniat Radu Hossu.

Articolul precedentȘeful IPJ Alba, acuzat de abuz în serviciu
Articolul următorDumitru Buzatu, plasat sub control judiciar