Administrația Prezidențială

Șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan a făcut „portretul robot” al viitorului președinte al României, după ce întrebat la Insider Politic, de la Prima TV, de o eventuală candidatură în cursa pentru Cotroceni, a răspuns că nu se pune această problemă, el având expertiză pe administrație.

„Fiecare om trebuie să îşi facă o evaluare a expertizei pe care o are şi, în ceea ce mă priveşte pe mine, eu am căpătat o expertiză în aceşti ani pe partea de administraţie. În zona de preşedinţie sau în zona guvernamentală trebuie să ai nişte abilităţi care sunt date de fişa postului respectiv şi, deci, e bine ca cei care candidează să spunem la poziţia de preşedinte al României, totuşi, să aibă nişte contacte bune pe partea de politică externă, pentru că aceasta este competenţa de bază a preşedintelui”, a declarat Ilie Bolojan, duminică, la Prima TV.

Bolojan vede și unele excepții, dar alea sunt riscante

Fostul primar al municipiului Oradea a adăugat că acest lucru nu înseamnă că oameni fără competenţe nu pot excela într-un anumit domeniu. „Nu înseamnă că oameni care nu au competenţă într-un anumit domeniu nu pot performa. S-au mai văzut şi astfel de cazuri. Dar nu e bine să invalidezi teoria probabilităţilor de prea multe ori şi mai ales pe spatele unei comunităţi, a unui oraş sau a unei ţări”, a mai declarat Bolojan.

Partid, caut candidat la președinție

De altfel, PSD a anunțat de ceva vreme că va schimba modul de abordare a problemei privind candidatura la șefia statului, după ce a constatat că de mai bine de 20 de ani niciunul dintre președinții de partid nu au trecut de turul al doilea al alegerilor. Motiv pentru care, Ciolacu a luat în calcul modelul american, mai nou, încearcă să îl convingă pe Mircea Geoană că este „candidatul ideal”, în acest moment.

Totodată, Sebastian Lăzăroiu a precizat la Digi 24, că din punctul său de vedere niciunui dintre candidații pentru șefia PNL nu ar fi potrivit pentru preșidinția României, în opinia sa îl vede pe Emil Boc ca un candidat potrivit pentru 2024.

Bolojan, despre Iohannis. „Nu cred că trebuie să se implice”

Articolul precedentCiolacu, după ce premierul Cîțu a încurcat localitățile afectate de urgia apelor: „Opriți inundațiile! Căci nu știu unde mă aflu!”
Articolul următorMinistrul Justiției explică de ce SIIJ nu a fost desființată, deși procedura putea fi rapidă: „Au intervenit în coaliție niște discuții”